Néhány éve a legkevésbé sem volt trendi dolog megadni a módját egy normális reggelinek, arról pedig szinte álmodni sem lehetett, hogy mindezt a város egy szabadtéri pontján, szervezett körülmények között, a barátainkkal vagy a munkatársainkkal tegyük meg. Mára ez megváltozott, úgyhogy körbenéztünk, hogy milyen lehetőségeid vannak a közös reggelizésre.

A szomszédokat egy közösséggé kovácsoló remek oldal, a miutcank.hu alapítói a gellérthegyi Filozófusok Kertjében tartották az első piknikjüket, amelyet a margitszigeti réten követte a második, sötétedésig – és még utána is – tartó mulatság. A teljesen ingyenes, nonprofit esemény kitalálói – az oldalhoz hasonlóan – hosszabb távon nem szervezéssel szeretnének foglalkozni, hanem azt igyekeznek megmutatni, mennyire egyszerű egy laza, chillezős pikniket összehozni. A napfényről nem ők gondoskodtak, focilabdát és plédet is mindenki magának hozott, de minden másról – jóga, masszírozás, társasjátékok, slackline, buborékfújók, zene a ManGoRise jóvoltából – gondoskodtak. A közösségi jelleget jól mutatja, hogy az ingyen elérhető salátát például egy piaci eladó ajánlott föl a résztvevőknek.

További infó és következő események itt!

A boros ételek receptjeinek kincsesbányájaként ismert Drunken Kitchen sem maradt ki a nagy közös reggelizések szervezéséből, amit természetesen nekünk is meg kellett néznünk. A Lánchíd pesti hídfőjénél - jó időben rendszeresen - péntek reggelre szervezett eseményre alapvetően mindenki maga hozza a plédet, péksütit, lekvárt stb., de a szervezők az első alkalommal jégeres májkrémről, medvehagymás-furmintos kalácsról, barnasörös brownie-ról, szörpökről és lekvárokról is gondoskodtak, megkóstolhattuk a Bethesda Szeretetszolgálat saját főzésű pálinkáját, valamint friss kávét is magunkhoz vehettünk, míg a második eseményen a francia pezsgő és a Jásdi-féle boros lazacrillette került középpontba. Becsületkassza, pétanque, biciklis gyorssegély, laza társaság és utánozhatatlan kilátás: nagyjából erre számíts ezen a reggelin.

További infó és következő események itt!

A gellérthegyi Filozófusok Kertje kellemes helyszín egy jó piknikhez, amit az is bizonyít, hogy a miutcank.hu után többen is itt rendeztek reggelit. A Konyhakör és a Szendzso Reggeliző-Kávézó közös reggelijén szép kilátás, jó levegő, Bangó Endre éneke és gitárjátéka várta a résztvevőket. Ha kiálltad az egyébként nem éppen rövid sort, a Strawberry Brunch névre keresztelt rendezvényén kecskesajtos spárgás omlett, egy kis croissant kacsamellel, rukkolával és eperrel, ásványvíz, valamint egy pohár joghurtos müzli (3600 HUF) lehetett a jutalmad, amelyhez egy Kreinbacher pezsgő eperrel (650 HUF) passzolt.

További infó és következő események itt!

Van abban valami vicces, hogy szombat korán reggel egy csomó ember összezsúfolódik egy hajó - egészen pontosan a Deák Ferencről elnevezett jármű - fedélzetén, hogy együtt jógázhasson: bár mi csak az oldalvonalról néztük az eseményt, minden tiszteletünk a sportolóké. Ha mégsem mozgással kezdenéd a napot, magadhoz vehetted a croissant-ból, joghurtból, almából álló reggelit, majd egész délelőtt csodálhattad a budai és pesti panorámát. Akiknek még ez sem volt elég, akár táncra is perdülhettek - tény, hogy az egyik legmozgalmasabb reggeli ez.

További infó és következő események itt!

5/5

Bringás

Néhány éve a bringás megmozdulások jórészt arról szóltak, hogy az autósokat meggyőzzék a biciklire váltásról, valamint arról, hogy felhívják a sofőrök figyelmét a figyelmes vezetésre. Ennek napjainkra meg is lett az eredménye, hiszen sok autós egyben bringás is, másrészt sokszor a biciklisekkel „több baj van” a KRESZ-fegyelmet tekintve. Ezt felismerve a Magyar Kerékpárosklub közösségépítésbe kezdett és szerencsére egyre több figyelmet szentelnek az oktatásnak, az autósok és biciklisek közti feszültségek enyhítésének. (Sőt, az ideális városban nem is „autósok” vagy „biciklisek” vannak.) Nos, erre a találkozásra nincs is jobb alkalom, mint egy kellemes reggeli: a május folyamán város- és országszerte harminc ponton megtartott, komoly tömegeket megmozgató rendezvényen az egyszerű reggeli mellett találkozhatott autós, biciklis és rendőr, a MKK pedig ismeretterjesztő anyagokkal látta el a résztvevőket.

További infó és következő események itt!

Nem nehéz belátni, hogy egyre több közösségi reggeli és piknik közül válogathatunk a legváltozatosabb formában. Ezek közül több teljesen ingyenes, illetve a felajánlott/magunkkal hozott dolgokat fogyaszthatjuk/használhatjuk, máshol bizony mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlni. Ha pedig nem szervezett keretek között, csak a barátaiddal szeretnél piknikezni, fogj egy üveg bort és ülj ki valahová a barátaiddal. Csak jó idő kell hozzá, semmi több!