Sajátos hangulata és a Duna vonzereje, a környező hegyek és a nagyszerű építészeti látnivalók bárkit könnyen elvarázsolnak.

1/7

-

Nyugodtan tegye fel kérdéseit az Eurama idegenvezetőinek, bármilyen témában, legyen az történelem, a természet, vagy általánosságban a magyar életmód. Bízza utazásait, városnézéseit az Eurama szakértő csapatára, nem fog csalódni benne!

2/7

Várnegyed

Az első látnivaló mi más lehetne, mint a magyar demokrácia szimbóluma, az Országház, amely a világ egyik leghatalmasabb és legellentmondásosabb törvényhozó épülete. A városnézés dunai átkeléssel folytatódik; a nagyszerű kilátás nyílik mind a budai, mind a pesti oldalra, valamint a Margitszigetre is. Ez a romantikus sziget népszerű szórakozó- és pihenőhely a helyiek körében. A budai oldalon egy kényelmes séta következik a , ahol a is található, mely a neogótikus egyházi építészet egyik legszebb, épen fennmaradt hazai példáját. A feljegyzések szerint még 1015-ben alapította az első magyar király, Szent István. Mellette található a neoromán stílusú , ahonnan a Duna, a , a Margitsziget és a város pesti oldalának látványában lehet gyönyörködni.
A következő állomás a , a Gellért-hegy tetején, ahonnan páratlan kilátás nyílik a nyüzsgő városra. A pesti oldalra visszatérve a belváros zsúfolt üzletei között folytatódik az út. Az utolsó megálló és fotózásra csábító helyszín Budapest legnagyobb és legjelentősebb tere, a 
Szűkebb értelemben a tér a Millenium emlékmű otthonát jelöli, amelyet a Honfoglalás ezredik évfordulója alkalmából emeltek. A teret két elbűvölő múzeum keretezi, a és a , több, mint 120 000 műalkotással. A közeli parkban a város napos oldala fedezhető fel: itt kapott helyet az ,illetve a régió legnagyobb hagyományos fürdőközpontja,a . Ezzel szemben a található,amely megjeleníti az építészetileg fontosabb művészeti stílusokat, és végül, de nem utoljára a szabadtéri , mely jelenleg felújítás alatt van. A kirándulás a város felkapott, ezerarcú főutcáján, azfolytatódik, amely az Unesco Világörökségi listájára is felkerült. Az Andrássy út palotái és villái mellett a legfőbb látványosságok a és az . Majd a busz a felé veszi irányát, miután a kirándulás az indulási helyszínen, a Lánchíd melletti fejeződik be.

Megjegyzés: Ha bármilyen kérdésed, megjegyzésed vagy különleges kívánságod van budapesti tartózkodásoddal kapcsolatosan, jelezd bátran a személyzet felé! A buszos városnézés a Parlament látogatással is kombinálható.

3/7

 Parlament - 'A haza háza'

Szakszerű idegenvezetéssel az Eurama mindennap egyszerű és gyors belépést nyújt Európa második legnagyobb törvényhozó épületébe. Nincs többé sorban állás, se eltévedés; spórolj időt, és csodáld meg a magyar Parlament épületének maradandó szépségét.
Az 1885 és 1904 között épült, eklektikus stílusban, Steindl Imre tervei alapján. Alapvetően neogótikus stílusú, de barokk és reneszánsz elemek is felfedezhetőek benne. 268 méteres hosszával, 123 méter szélességével és 96 méteres magasságával ez az ország legnagyobb épülete. Főhomlokzata a Duna felőli oldal, de a főbejárata a Kossuth téren található. Fontosabb látnivalói a Díszlépcső, a Kupolacsarnok és az Ülésterem. Az Országházban található a magyar Szent Korona a koronázási jelvényekkel, amely a legrégebbi királyi korona Európában. Belső tereit több helyen Róth Miksa üvegfestményei, üvegmozaikjai és egyéb munkái díszítik.


Megjegyzés: Nemzeti ünnepek, vagy hivatalos látogatások idején a Parlament a turisták számára nem látogatható. Információért hívjátok az Eurama információs vonalát. A Parlament látogatás a buszos városnézéssel is kombinálható.

4/7

Esti népművészeti program Magyarország ízeivel keverve

Alkonyatkor Budapest a 'Fények Városává' válik. Ragyogó sugárutak, gyönyörű sétányok, fényben úszó terek, a , a nyíló összehasonlíthatatlan panoráma olyan egyedi élményt nyújt, amilyennel napközben biztosan nem találkozol. Fedezd fel Budapest éjszakai csodáit: tölts el egy nagyszerű estét hagyományosan magyaros környezetben. Élvezd a tüzes táncokat és a virtuóz élőzenét. Amíg megérkeztek a romantikus, budai étterembe, az idegenvezető bemutatja a fővárosi éjszaka különlegességeit. Az étterem a legmagasabb Budai-hegy csúcsán található, hiszen innen nyílik a legszebb kilátás a városra. Az aperitif után háromfogásos vacsorát szolgálnak fel, kiváló magyar borral kísérve. Az est jellegzetes hangulatához eredeti magyar néptánc és élő cigányzene is hozzájárul. A vacsora fáradalmait a Citadellánál pihenheted ki; dőlj hátra és élvezd a 'Kelet Párizsának' éjszakai ragyogását.

Megjegyzés: A kirándulás után a hotelhez tértek vissza. Ha szeretnél elmerülni a város éjszakai életében, kaszinóba vagy szórakozóhelyre mennél, kérj tanácsot az idegenvezetőtől!

5/7

Zsidó Budapest - Zsinagóga túra

Ez a sajátos körút különleges bepillantást nyújt a magyar zsidó közösség múltjába és jelenébe. A túra során megtekintheted mindazokat a helyeket és eseményeket, amelyek a zsidók mindennapi életét befolyásolták a 20. század virágzó és gyilkos évtizedei alatt.

A az egyik legnagyobb mind közül. Létrehozását a 19. századi magyar zsidó közösség növekvő száma és befolyása tette lehetővé. Az épület mindvégig megőrizte fontos szerepét a II. világháború és a kommunista uralom sötét éveiben. A zsinagógát két, egyenként 44 méter magas, hagyma alakú torony keretezi oldalról. A hatalmas belső tér közel 3000 hívő befogadására alkalmas.
A következő állomás a káprázatos Zsidó Múzeum, ahol a vallási relikviák mellett a mindennapi élethez nélkülözhetetlen személyes tárgyakat is kiállítanak. Egy külön részleg foglalkozik a diszkriminatív zsidótörvényekkel, amelyek 1938 és 1945 között voltak érvényesek, valamint bemutatja a Holokausztot és a felszabadulást. A történelem és a II. világháború szörnyű eseményeire emlékeztet a zsinagóga udvarán kialakított temető. Később egy séta következik a zsidó negyedben, a túra pedig az ortodox negyedben ér véget, ahol részt vehetsz egy igazi kóser lakomán, vagy megtekintheted az Ortodox templomot.

6/7

Budapest Hop on - Hop off városnézés

Ha kényelmesen, de mégis önállóan szeretnél utazni, válaszd a Hop on-Hop off túrákat. Válaszd ki a 15 megálló egyikét, pattanj fel a buszra, hallgasd a 16 nyelven folyó idegenvezetésből a hozzád közel állót, és élvezd, hogy nem tévedsz el, és a legnagyobb budapesti turisztikai látványosságok közelében tesz le a busz. Szállj le e Dísz téren és tégy egy sétát a várban, a és a helyszínén; a megállónál madártávlatból figyelheted és hallgathatod a város forgatagát. A Hősök terénél ugorj be egy kiállításra a , majd csobbanj egyet a . Időd még mindig van, aggodalomra semmi ok, hiszen a jegyet 24 órán keresztül használhatod. Tehát, ha még ma megveszed, akkor az másnap a vásárlás órájáig érvényes.

Az emeletes buszokról megcsodálhatod az paloták minden rejtett részletét, miközben a történetüket hallgatod. Ha úgy döntesz, hogy megszakítás nélkül szeretnél utazni, akkor a teljes út 2 órát vesz igénybe. De ne feledd, akkor és annyiszor szállsz fel a buszra ahányszor szeretnél; utazásod közben pedig bízd magad a segítőkész hostessekre!

7/7

BKK-hajó

Az első hop on-hop off városnéző hajó Budapesten! Budapest látogatása közben kihagyhatatlan a dunai hajókázás, tedd ezt a legrugalmasabb szolgáltatást nyújtó Eurama Hop on-Hop off hajóval. Kombináld a városi sétákat a vízen ringatózással. A jegy itt is 24 órán keresztül érvényes! A Vigadó téri beszállás után az első megálló a Batthyány tér, ahonnan kiváló fotókat készíthetsz a Parlamentről, valamint a kanyargós kis utakon egy negyed órás sétával feljutsz a várba. A második megálló a , vagyis a város zöld oázisa. Dobd be a futócipődet, mert a kiváló minőségű futószőnyeg, mely a szigeten körbe húzódik garantáltan futásra csábít, vagy csobbanj a vízbe a nemzeti sportuszoda ugrótornyairól, ahonnan a legnagyobb európa bajnokok is teszik. A hajó következő megállója a Boráros tér; innen néhány perces sétával elérhető a város egyik legfejlettebb kulturális központja, melyet a és a alkot. Az út alatt a hajó elhalad a , a Várkerület és a Gellért-hegy előtt. Továbbá szép látvány nyílik az egyetemekre, a és a budapesti hidakra.