Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél. A jelenlegi tulajdonosok kezében már több mint 20 éve van az étterem, és épp ideje volt a változásnak: megújult az étterem belső tere, a konyhát modernizálták, az ételek és italok pedig megjelenésükben és ízvilágukban egyszerre hagyományosak és újítóak. A Véndiák sikere ezenkívül abban is rejlik, hogy egy olyan nyugalmas légkörű hely, ahol több idő jut a vendégre, és tényleg igyekeznek személyes kapcsolatot ápolni velük. Az étlap a modern magyar konyha szellemében tevődik össze, olyan stabil, levehetetlen tételekkel (a törzsvendégek örömére), mint a bécsi szelet burgonyasalátával, a csirkepaprikás nokedlivel vagy a marhapörkölt. Ha az extrább ízekre is nyitottak vagyunk, akkor az ökörpofától a kanadai sütőtöklevesen át a penészes kecskesajtos hamburgerig igazán fantasztikus gasztroélményben lehet részünk. A desszertek terén is követik a „klasszikus egy kis csavarral” koncepciót, így sem egy kávés-sós karamellás pohárdesszerttel, sem pedig egy mákos gubával nem lőhetünk mellé. Ha a vacsorát megkoronáznánk, akkor a koktélokkal fejezzük be, különösen a Paper Plane nevűvel, amely stílusosan egy véndiákos mini-papírrepülő kíséretében érkezik. Nemcsak egy ízgazdag vacsorára jöhetünk, hanem több különtermük családi rendezvényekre, céges partira is kibérelhetők. A Véndiákba nemcsak jó lokációja miatt jó visszatérni, hanem a megújulás, a kedvesség, az odafigyelés, a kreatív konyha, a mesés koktélok és a kiváló csapat mind azt sugallják, ahogy kitesszük a lábunkat: ide még biztosan visszajövünk! (x)

Tipp: Külföldi barátaitokat vagy kollégáitokat is érdemes elhozni ide és megmutatni nekik, hogy milyen egy jó magyar gulyásleves!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Neked ajánlott

A