Keresés EN

„Uno mas!”, vagyis „Még egyet!” – kiáltják lazán a vendégek Barcelona híres főutcáján, de nem kell olyan messzire mennünk a mediterrán életérzésért, hiszen a Pozsonyi út is gazdagodott egy remek tapasozóval. Az UnoMasban abszolút érezhető a spanyol hangulat, pedig nem vágnak folyamatosan mellbe a kulturális sztereotípiák. A belső térben rusztikus anyagok és színek dominálnak, olajzöld és némi borvörös bársony, ízlésesen kiegészítve néhány XIX. századi, bikaviadalos plakáttal. A hangsúly azonban az ételeken van, vagyis a tapasozáson, melynek lényege a közösségi élmény, itt legálisan kívánhatjuk meg azt, ami a másik tányérján van, legyen az épp katalán sajtválogatás, ibériai sonkatál vagy valamilyen ízletes krém, amibe a Marmorstein kenyereit tunkolhatjuk. Ha pedig valami merészebbet szeretnénk, választhatunk gambast, azaz fokhagymás-chilis királyrákot vagy serpenyős tintahalat is, desszertnek pedig a kihagyhatatlan churrost ajánljuk. Mivel a hely nemcsak tapasbár, hanem tapas és bár, ezért, hogy igazán jól csússzanak a finom falatok, kísérhetjük őket barcelonai ginekkel, ibizai sós vodkával vagy hibátlan spanyol cavákkal.

Tipp: Egy finom ebédre is benevezhetünk itt, ugyanis délidőben a Pozsonyi úti teraszon nagyobb a nyüzsgés, ami maga után vonta, hogy bevezették a business lunch (üzleti ebéd) lehetőségét, ugyanúgy tapasként kínálva, akárcsak a vacsorákat. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A