Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

A Lupa Küllő a Lupa-szigeti révnél álló egyszerű, mégis nagyszerű hajó, ahol a lepcsánka tálak mellett elkortyolgathatunk néhány pohár különleges szörpöt, miközben a Lupa-sziget lábakon álló házainak látványát és a Duna közelségét is élvezhetjük. A hely megálmodója és tulajdonosa dr. Tárnok Zsanett, valamint Lábady Gergő, aki aztán az üzlet vezetését is elvállalta. A séf pedig Keve Márton, a 101BISTRO séfje, aki a menüsort a street food vonal mentén találta ki. A fő csapásirány a krumpliból és lisztből álló lepcsánka (más néven tócsni), amit többféle, összesen hatféle körettel kérhetünk a fokhagymás tejfölös-petrezselyem pesztós-pirított dióstól kezdve a trappista sajtos-fokhagymás tejfölösön át a füstölt lazacos-krémsajtos-savanyított lila hagymás-kapribogyósig. De van még például narancsos édesburgonya-leves, kolbászkrém és érlelt sonka, almatorta, brownie és klasszikus csavart fagyi is. A sörkínálatban a cseh iskoláé a főszerep, a különleges szörpök és a borok helyi, környékbeli termelőktől érkeznek. A sarokban egy mini delikátbolt is üzemel, ahonnan haza is vihetjük kedvenceinket. A közeljövőben terveznek ide beszélgetős délutánokat, gyerekprogramokat, sőt közösségi programokat is.

Tipp: A helyszín könnyen megközelíthető kerékpárral is a Római-parton keresztül Szentendréig haladó bringaúton.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A