Keresés EN

Látnivalók és kultúra

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

látnivalók és kultúra

Szent-Gellért Sziklatemplom

A Gellért Fürdő vel szemben a Gellért-hegy falának egy mélyedésében bújik meg a Sziklatemplom

2014. november 27., csütörtök

Látnivalók és kultúra

Alagút

Az Alagút az a hely, ahova esős időben betolják a Lánchidat – viccelődnek a budapesti idegenvezetők a turistákkal. A méreteket tekintve ez akár igaz is lehetne, de a 350 méter hosszú építménynek más a funkciója.

2014. november 18., kedd

Látnivalók és kultúra Szabadidő

Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

A Gellért a leghíresebb műemlékfürdő, mely a XX. század elején nyitotta meg kapuit Budán, a Gellért-hegy és a Szabadság híd ölelésében.

2014. november 11., kedd

Látnivalók és kultúra

Holokauszt Emlékközpont

A Holokauszt Emlékközpontba betérő látogatót unikális építészeti környezet fogadja. Az épület belső udvarának meghatározó eleme a modern épületegyütteshez szervesen kapcsolódó Páva utcai zsinagóga, mely egykor Budapest második legnagyobb zsinagógája volt.

2014. november 6., csütörtök

Látnivalók és kultúra

Országos Széchényi Könyvtár

Az Országos Széchényi Könyvtárat a Budavári Palota F Épületében találjuk, a Szent György téren. Ide betérni egy olyan program, amire érdemes egy egész napot szánni.

2014. október 16., csütörtök

Látnivalók és kultúra

Városmajori Jézus Szíve-templom

A Városmajorban álló Jézus Szíve templom, jeles XX. századi alkotás, a budapesti Bauhaus építészet kiemelkedő példája, amelyet méltán nyilvánítottak műemlékké.

2014. október 9., csütörtök

Látnivalók és kultúra

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Robert Capáról mondta a híres író, Ernest Hemingway: "Jó barát, nagy és igen bátor fotós volt. Halála mindenki számára nagy veszteség, elsősorban az ő számára.” A Capa Központ megnyitása pedig nagy nyereség, elsősorban Budapest számára.

2014. július 21., hétfő

Látnivalók és kultúra

Liszt Ferenc Zeneakadémia

A Liszt Ferenc Zeneakadémia világhírű konzervatórium és hangversenyterem, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2019-ben beválasztották a világ legjobb művészeti felsőoktatási intézményei közé (a rangsort a brit Quacquarelli Symonds cég készítette).

2014. július 18., péntek

Látnivalók és kultúra

Kiscelli Múzeum

A Kiscelli Múzeum Óbudán egy erdős parkkal körülvett, egykori barokk kolostor és templom épületében várja a főváros újkori várostörténete és képzőművészete iránt érdeklődőket.

2014. május 20., kedd

Látnivalók és kultúra

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

A Budapesti Műszaki Egyetem, az egyik legrégebbi fővárosi felsőoktatási intézmény. 1782-es alapítása óta sokan csak Műegyetemként ismerik.

2014. május 9., péntek

Éjszakai élet Látnivalók és kultúra

Fonó Budai Zeneház

Az újbudai Fonó célja, hogy olyan helyszínt adjon a magyar népzene és néptánc művelésének, amely a téma iránt elkötelezett, viszonylag szűk réteg mellett a szélesebb közönség számára is nyitva áll.

Látnivalók és kultúra

Terror Háza Múzeum

Az Andrássy út 60. alatt található a Terror Háza Múzeum, a kommunista titkosrendőrség, az ÁVH egykori székháza helyén. Kiállításai a magyarországi kommunista és fasiszta rezsimek áldozatainak állítanak emléket, beleértve azokat, akiket az épületben tartottak fogva, vallattak, kínoztak és öltek meg.

2014. május 8., csütörtök

Látnivalók és kultúra

Vasarely Múzeum

A világ harmadik Vasarely-múzeumát az óbudai Szentlélek téren találjuk, egy 18. századi Zichy-kastélyban. Az itt kiállított gyűjteményt maga Victor Vasarely adományozta szülőhazája fővárosának, akinek Budapesten kívül Pécsett és Franciaországban ismerkedhetünk meg az alkotásaival.

Látnivalók és kultúra

Memento Park

A Memento Park Budapest egyik fontos látnivalója, ahol kicsit bepillanthatsz a "vasfüggöny" mögé. Bár nem belvárosi látványosság, abszolút a kihagyhatatlan élmények közé tartozik. Szerencsére minden nap indul közvetlen buszjárat a Deák Ferenc térről.

Látnivalók és kultúra

Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum a Józsefvárosban, a volt Ludovika Katonai Akadémia épületegyüttesében található. Állandó és időszaki kiállításai mintegy 5000 négyzetméteren tekinthetők meg.

2014. január 16., csütörtök

Látnivalók és kultúra

Óbudai Polaris Csillagvizsgáló

Túl dombokon, hegyeken, pontosabban csak a Margit- és Hajógyári-szigeten; az Óbudai Szabadidőparkban találjuk a Polaris Csillagvizsgálót. A sarkcsillagról elnevezett megfigyelőközpontról azt kell tudni, hogy esténként leoltják a fényeket, és az égbolton feltűnő jelenségekről mesélnek az ott dolgozó szakemberek.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10