Keresés EN

A bezárt Szívügyem Kispékségből már ismert Bocskorás Bea nem hagyta, hogy keseregjünk, Budakeszi után ezúttal Budafokon nyitotta meg új helyét, a Homebakker Pékséget, ahol új csapattal és új termékekkel tért vissza a profi kenyérsütők közé. A pékség a megüresedett egykori Haggenmacher Sörgyár egy péküzemnek használt üzlethelyiségét foglalta el, ahol szemezhetünk a céklás kenyértől kezdve a bosnyák lepényszendvicsen át a galette-ig. A Homebakker”  név pedig onnan ered, hogy Beára anno ráragadt a #homebaker (#otthonsütő) kicsit negatív minősítésű jelző, amit így egy pozitívba vitt át. A robusztus egykori ipari téglaépület udvarába,  –  ahol egyébként az art quarter budapest is működik –,  jó betévedni. Rögtön megcsap a frissen sült pogácsa illata, mindenki sürög és mosolyog, dagad a tészta a látványüzemben, a péksütikkel pedig aligha tudunk betelni. Az a jó, hogy ide megéri kiutazni, mert szembemegy a klasszikus pékségekkel, és ide nem a kakaós csigáért meg a túrós batyuért megyünk, hanem leginkább olyan extraságokért, mint a grillkecskesajtos, áfonyás, diós briósszendvics, az almapitetorta, a citromos fátyolkalács vagy a bosnyák lepényszendvics.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A