Keresés EN

Az időszakos bezárás után Deli János és csapata mind arculatilag, mind kínálatban és egy kicsit filozófiában is megújulva tért vissza Óbudára a Gléda Vendéglővel. A belső tér sokkal fiatalosabb és modernebb lett, a kék és zöld árnyalatai dominálnak. Ami pedig a konyha koncepcióját illeti, maradtak a közérthető, de szépen kidolgozott ételeknél, de több vegetáriánus fogást találunk. Szakmai mentorok is segítik munkájukat: Bíró Lajos formabontó és Krasznai Norbert húsmentes fogásai is felkerültek az étlapra. Kóstolhatunk többek között lazactatárt wasabis majonézzel, házias marhahúslevest csigatésztával, harcsapaprikást, sőt rántott pacalt is; a húsmentes fogások között sült zellertcéklás rizottót és vegán burgert. Az ebédet vagy vacsorát érdemes egy finom desszerttel zárni, például csokis brownie-valpanna cottával vagy madártejjel. A fogásokat jó borokkal kísérhetjük, mivel szoros kapcsolatot ápolnak a Béres Szőlőbirtokkal, már saját Gléda-tételeket is láthatunk a polcon: hárslevelűből készülő tokaji pezsgőt vagy a Gléda furmintot. Családi összejövetelekre is remek hely, hiszen egy picike gyereksarkot is találunk az étteremben, stílusosan egy mini konyhát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A