2007 óta kínál különleges zenei élményt a Budapest Jazz Club, most azonban vacsorafronton is újítanak, új séffel és új fogásokkal várnak. Ha nem túl drágán, egy kicsit intimebb, meghittebb hangulatban ennénk valami finomat, akkor itt a helyünk.

A 2007 óta működő Budapest Jazz Club (BJC) a nyüzsgő Pozsonyi út közelében kínál különleges zenei élményt, ehhez pedig azt a titkos-bűnös speakeasyk világát is idéző hangulatot, amit a jazzhez társítunk. Tökéletes helyszín, ha egy kicsit meghittebben vacsoráznánk valakivel. Nemrégiben pedig megnyitották az Alerant Szeparét is, ami nemcsak nagyobb társaságok fogadására alkalmas, de használatával támogathatjuk is a BJC-t. 

Ősszel új séf is érkezett hozzájuk, ennek köszönhetően pedig izgalmas, új menü került az étlapra, amit ki is próbáltunk. A könnyedebb harapnivalók, snackek mellett burger és taco vár, valamint klasszikus őszi fogásokból válogathatunk. Az ételek egy része vegán és laktózmentes formában is kérhető. 

A snackek közül finom és kiadós a tortillacsipsz (4250 Ft), amihez nemcsak a mártogatós, de a csipsz is helyben készül. A főételek közül ízletes volt a rakott padlizsán (3750 Ft) pomodoromártással, parmezánforgáccsal, rengeteg meleg, nyúlós sajttal kapcsolja őszi fokozatba a könnyű zöldségeket. A konfitált kacsacomb (7590 Ft) vajpuha volt, a konyakos fügemártás pedig finom állagot és egy kis édességet adott az ízéhez. A könnyű, grillezett lazacderekat (5450 Ft) helyben készült sajtmártásos gnocchi tette egy kicsit kényeztetővé.

Mostantól a BJC szeparéjában akár magatoknak is csapolhatjátok a sört, ráadásul egy különleges, szaxofonból átalakított sörcsappal. Az árfekvésű italcsomag korlátlan sör-, üdítő-, limonádé, kávé- és tea fogyasztást tartalmaz, sőt, négy főtől egy házi nachos bowl is a csomag részét képezi.

A BJC-ben az új menüvel együtt minden lehetőség adott ahhoz, hogy egy kellemes estét töltsünk el tartalmasan. A finom ízek mellett pedig október végén folytatódnak a We Love Budapest Jazz Estek is, ahol olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint Gerlóczy Zsigmond vagy a Gereben Zita Quintet.

(Borítókép: Szabó Gábor - We Love Budapest)

Cikkünk a Budapest Jazz Clubbal együttműködésben készült.

Éjszakai élet

Budapest Jazz Club

A Budapest Jazz Club 2007-es indulása után rövid időn belül ismert, itthon és nemzetközileg is jegyzett helyszínné, zenei és kulturális központtá avanzsált. Nomen est omen – tényleg a fővárosi jazzélet egyik központja.

Címkék