Zöld közösségi térként újult meg Belső-Erzsébetváros főtere.

Újjászületett Erzsébetváros közparkja, a Klauzál tér, amely ma már zöld közösségi térként funkcionál. Megújult és biztonságosabb lett a játszótér, ahol új játszóeszközök várják a gyerkőcöket, emellett kialakítottak egy fitneszparkot és egy többfunkciós sportpályát is, valamint a kutyafuttató is megújult. 

2020-ban döntött úgy Erzsébetváros Önkormányzata, hogy saját forrásból megújítja a Klauzál teret, ami akkor már évek óta alkalmatlan volt a minőségi időtöltésre. Célja az volt, hogy a zöldfelületek arányának növelése mellett a szülők és a gyerekek, a sportolni vágyók és a kutyások számára is kellemes környezetet hozzon létre. Így nőtt a zöldfelületek aránya, ültettek fákat, 19 ezer növényt (így 4763 négyzetméternyi zöldfelület jött létre), elhelyeztek 3 db ivókutat, hulladékgyűjtőket, kerékpártárolókat és új utcabútorokat is kihelyeztek a térre.

Mindemellett a tér történelmi örökségének is emléket állítottak: a kör alakú köztéri alkotás a budapesti gettó áldozatainak emlékhelye, de az 1848-as emlékművet is megszépítették.

Az előző videóban láthatták, hogy a kivitelező munkatársai és a kertészek hogyan dolgoznak a Klauzál tér megújulásán. Az...

Közzétette: Niedermüller Péter – 2024. szeptember 26., csütörtök

„A városi legenda szerint a Klauzál térre nem megy az ember direkt és célirányosan, mert úgy nem találja meg. A Klauzál térre, mint valami csodára, egyszer csak rátalál az ember. De ez persze csak városi legenda” – írtuk korábbi, a tér történetét bemutató cikkünkben, és azt biztos, hogy a megújított tér ma már igazi csodaként várja az arra járókat.

(Borítókép: Erzsébetváros.hu)

Címkék