A budai oldalon, a Fő utcán sétálva találjuk meg Budapest egyik legromantikusabb kertjét és egyben egyetlen francia éttermét, ahol a könnyed elegancia, a francia konyha által ihletett fogások és kedves kiszolgálás vár bennünket a hét minden napján.

Legyen szó egy üzleti ebédről, egy romantikus vacsoráról vagy egy családi eseményről, biztos, hogy a Pavillon de Paris-ban kellemesen tölthetjük el az időt és az ebédet vagy vacsorát minden évszakban. A helyszín kiváló egy koktélozós estére is a barátokkal és a barátnőkkel, ha innen indulnánk tovább a pesti éjszakába. Ha egy színházi előadás vagy koncert után térünk be hozzájuk, akkor remek lezárása az estének. A Fő utca forgalmas és pezsgő világából egy szempillantás alatt juthatunk a különleges, zöld oázisba. A Francia Intézet szomszédságában található, minden évszakban mesés kerttel rendelkező étteremben a kellemes atmoszféra mellett a francia konyha által ihletett fogásokat is kóstolhatunk, és biztosan megtaláljuk a kedvünkre való ételeket és italokat. Nappal egy titkos, buja kert, este, amikor felgyúlnak a kis lámpák, igazán romantikus helyszín, ahol a különleges atmoszféra és a gasztroélmények találkoznak.

Klasszikus francia konyha modern köntösben

A Pavillon de Paris a klasszikus francia ízeket hozta el a vendégek számára, de természetesen modernebb köntösben, maximálisan odafigyelve az alapanyagok kiváló minőségére és a mesés tálalásra.

 

Szerepelnek levehetetlen, fix francia fogások az étlapon, de az őszi időszakra számos újdonsággal is készülnek mind a tésztaételek, mind a steakek tekintetében. A vendégek egyik nagy kedvence, a fondü is visszatér, illetve tematikus estékkel várják majd a vendégeket. Az előételek közül érdemes kipróbálni a kacsamájbrulée-t vagy a burgundi csigát, ez utóbbi nem sok helyen kóstolható meg Budapesten. A szarvasgomba-rajongók is megtalálhatják a számításukat, hiszen a varázslatos tálalású és gazdag ízű szarvasgombás taramát lazackaviárral és blinivel kínálják. Ha egy kicsit csípősebb ízekre vágyunk, érdemes megkóstolni a fokhagymás rákot chillivel és gyömbérrel.

kecskesajt ropogós magkekszsalátával vagy egy hagyományos, paradicsomos burrata is tökéletes előétel, de nem érdemes kihagyni a francia sajtválogatást sem egy különlegesebb borral kombinálva, legyen szó egy magyar vagy egy francia tételről.

Ha valami igazán francia specialitásra vágynánk, a burgundi marha (boeuf bourguignon traditionnel), a francia lecsó, vagyis a ratatouille és a ropogós leveles tésztába töltött krémes csirke biztosan levesz majd a lábunkról. Még békacombot (cuisses de grenouille) is kóstolhatunk krumplipüré társaságában.

desszertet pedig semmiképp nem érdemes kihagyni, hiszen olyan francia klasszikusok sorakoznak az étlapon, mint a créme brulée, a pain au chocolat vagy a citromtorta.

Ha már Franciaország, elmaradhatatlanok a klasszikus francia borok. Számos különlegességet is rejtenek a borhűtők az étteremben, amit érdemes különleges alkalmakra tartogatni, illetve magyar tételek is szerepelnek a kínálatban, amelyek kistermelői, biodinamikus gazdaságokból érkeznek. Emellett természetesen a kedvenc koktélunkat is elkészítik, vagy kiváló champagne-okat is kortyolgathatunk a különleges hangulatú kertben. A kedvenc buborékos italaink közül kapható Tattinger Brut Reserve, Rácz Lilla Brut Nature vagy éppen Maison Aux Pois. Már a télre hangolódva többféle bordói vörösborból is válogathatunk a Marrenon Les Grains Syrahtól a Chateau Le Rey Merlot-ig.

Minden évszakban elvarázsol a kert

A Pavillon de Paris nagy erőssége a különleges étel- és italkínálat mellett tágas, zöld kertje, amely a környező történelmi falakra néz. A nyugalom szigete a városi nyüzsgésben, ahol nem csupán csodás ételeket ehetünk, hanem mesés környezetben tölthetjük el az időnket. Minden évszakban varázslatos, akár a tavasz első napsugaraiban fürdőznénk, a nyári melegben hűsölnénk, az ősz színeiben gyönyörködnénk, vagy éppen egy téli napon választanánk a Pavillon de Paris-t.

Ha egy kicsit rosszabbra fordul az idő, a pavilonok védelme alatt vagy a benti részben is elfogyasztjuk az ebédet vagy vacsorát, ez utóbbi is olyan a nagy üvegfelületeknek köszönhetően, mintha a szabadban lennénk.

A Pavilon de Paris igazán meghitt környezetben várja a vendégeket, ha egy picit szeretnénk a pezsgő nagyvárosból kiszakadni, egy elegáns, mégis barátságos környezetben ízletes fogásokat kóstolni.

Ezen a linken lehet asztalt foglalni.

Gasztró

Pavillon de Paris

A Pavillon de Paris egy cseppnyi Párizs Budapesten. A francia étterem nemcsak hagyományos bisztrókonyhájával hozza el nekünk a helyi, kifinomult ízeket, hanem csodásan zöldellő kertjében egy kis nyugalom és franciás sikk is érkezik hozzánk.

(Borítókép: Pavillon de Paris)

Címkék