Szeptembertől pazar reggelikkel újított a VakVarjú étteremcsalád, így már reggel 8 órától náluk indíthatjuk a napot egy édes vagy éppen sós reggelivel, egy finom kávéval vagy egy laza koktéllal.

Paulay Ede utcában található VakVarjú Pest és a Pesti Vigadónál található VígVarjú éttermekben egész héten reggelizhetünk már reggel 8 órától egészen 11-ig, míg a RAM kertjében található újlipóti helyszínen keddtől vasárnapig, a VakVarjú Budában, valamint a pesterzsébeti VakVarjú Csónakházban pedig péntektől vasárnapig indíthatjuk egy bőséges, királyi reggelivel a napot. Az igazi francia kedvencek, mint az Eggs Benedict, a Croque Monsieur vagy Croque Madame mellett tojásos ételek, bundás kenyerek és édes harapnivalók közül is válogathatunk, de a számos finomsággal telepakolt VakVarjú-tornyokat sem szabad kihagyni. Természetesen az italok széles választékát is megtaláljuk a könnyed, reggelihez illő koktéloktól kezdve a különböző kávékon át a frissen facsart narancslevekig.

Tojásos kedvencektől a VakVarjú-toronyig

Az Eggs Benedict nem véletlenül az egyik legnépszerűbb reggeli, hiszen bőséges energiával ellát egészen délig, főleg, amikor dupla adag kerül a tányérra. A VakVarjúkban fekete-erdei sonkás, illetve lazacos verzióban is kérhetjük. Mi ez utóbbit kóstoltuk, és nem hiányozhatott a gazdag ízű és krémes hollandi mártás sem róla. A közepe pedig éppen úgy folyt, amikor szétvágtuk, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Egy könnyed Mimosa koktél vagy egy termelői körteszörp igazán jó társa lehet ennek a fogásnak.

Másik kedvencünk, a Croque Madame szintén mesés volt, a kovászoskenyér-szeletek közé prosciutto került, és lágyan olvadó gouda sajt, a tetejére pedig az elmaradhatatlan tükörtojás. Mellé frissen facsart narancslevet is kérhetünk.

Az étlapon találunk még klasszikus Ham&Eggset, sonkás-sajtos omlettet vagy magyaros omlettet, amelybe bacon és kolbász is kerül, illetve bécsi virslit, amely mellől nem hiányozhat a tejszínes torma és a dijoni mustár. A bundás kenyeret kérhetjük hagyományosan, valamint sajttal és sonkával töltött verzióban is, friss tejföl, lilahagyma-lekvár és zöldségek is kerülnek mellé.

3-féle VakVarjú-torony is elérhető a reggelikínálatban, ami tényleg bőségesen elegendő két személy számára. Így akár a párunkkal, barátunkkal vagy barátnőnkkel is megoszthatjuk. Mi egy normál tornyot választottunk, amelynek a felső szintjére kerül kacsamájmousse, füstölt padlizsánkrém, aszalt paradicsomos kecskesajtkrém és bazsalikompesztós hummusz, így mindenki megtalálhatja a kedvére való kenyérre kenhető krémet.

A második szinten prosciuttót, füstölt kolbászt és sajtot, a legalsó szinten pedig zöldségeket találunk, mellé ropogós héjú, puha belsejű kovászos kenyeret kínálnak. A Royal-torony annyiban más, hogy friss, ropogós croissant, vaj és házi lekvárok is kerülnek rá. A vegetáriánus torony esetében sajtok, zöldségek és húsmentes krémek kényeztetik a reggelizni betérő vendégeket.

Már reggel édes a csábítás

Ha inkább egy édes fogásra vágyunk, érdemes megkóstolni a roppanós granolát, amely alatt friss görög joghurtot találunk, illetve házi lekvárral édesíthetjük. A könnyű tésztájú, légies amerikai palacsinta juharsziruppal és kétféle (eper és barack) házi lekvár ölelésében érkezik az asztalokhoz.

Ami az italkínálatot illeti, a reggelihez és hangulatunkhoz illőt is biztosan megtaláljuk a könnyed koktéloktól kezdve a családi gazdaságokból származó szörpökön át a mesésen elkészített és díszített kávékig.

Kiváló alapanyagok egyenesen a termelőtől

A VakVarjú étteremcsalád már az év elején elindította a VarjúGazda Programot, vagyis a legkiválóbb hazai termelőktől szerzik be az ételekhez és italokhoz szükséges alapanyagokat, amelyeket külön piktogrammal jelölnek. A termelőket bemutatják weboldalukon és közösségi oldalaikon, így biztosak lehetünk benne, hogy 100%-ban hazai termékek kerülnek a tányérokra és poharakba, legyen szó kiváló minőségű szörpökről, tejtermékekről, tésztáról, sajtról, mézről vagy dióról.

Egy biztos, hogy akár egy klasszikus, akár valami extrább fogást választunk, olyan lesz a vakvarjús reggelink, mint egy igazi ünnep, és néha egy sima hétköznapon vagy hétvégén reggel is jóleshet egy kis extra kényeztetés. Az egyes éttermek elegáns, mégis kényelmes berendezése, a kedves kiszolgálás, a mesés tálalás és természetesen az alapanyagok kiváló minősége együttesen teszik különlegessé a VakVarjúkban induló napot.

Mikor és hol reggelizhetünk a VakVarjúkban?

(Borítókép: Forgács Zsuzsi – We Love Budapest)

Gasztró

VakVarjú étterem – Pest

Budapesten, a VI. kerületben, a Paulay Ede utcában található a „pesti” VakVarjú étterem, ahol frissen, a séfek gondos odafigyelésével készülnek a legfinomabb falatok. Ráadásul a fiókák számára gyereksarok is van.

Címkék