Októberig minden hétvégén utazhatunk az ikonikus nosztalgiajáratokkal a budapesti utakon és vágányokon.

Korábban már megírtuk, hogy szeptember közepéig retró járat szállítja az utasokat a libegőhöz, de emellett októberig minden hétvégén hangulatos nosztalgiajáratok is közlekednek Budapesten. Utazhatunk nosztalgiabuszokkal, a pesti utcák képét hosszú éveken át meghatározó trolival és természetesen a régi villamosokkal is – így például az 1908-ban készült, favázas 611-es nosztalgiavillamossal.

A hazai járműgyártás ikonikus példányai közül többet sikeresen megmentettek és az elmúlt években felújítottak. A különböző korszakokat megidéző járművekkel 2010 óta utazhatnak az érdeklődők nyaranta. Az októberig tartó nosztalgiaszezonban többek között a pesti Duna-parton közlekedő N2-es villamossal, a Deák Ferenc térSzent Gellért tér – budai Duna-parton közlekedő N19-es villamossal vehettek részt időutazáson. Az augusztusi menetrend és járatszámok ide kattintva már olvashatók a BKK-oldalánA nosztalgiajáratok mellett retró járatokkal is találkozhattok.

A nosztalgiajáratokra nosztalgia-vonaljegy váltása kötelező, ez egy utazásra érvényes, míg a nosztalgia-napijegy az adott napon közlekedő összes nosztalgiajáratra (nosztalgia-vonaljegy 500 Ft, nosztalgia-napijegy 2000 Ft). 14 éves korig díjmentesen utazhatnak rajta a gyermekek, iskolásoknak diákigazolvány bemutatása szükséges. A jegyeket a BudapestGO alkalmazásban, bármelyik BKK-ügyfélközpontban és -pénztárban vagy autentikusan a nosztalgiajáratok személyzeténél lehet megvásárolni. A retró járatokat normál díjszabás szerint lehet igénybe venni, ezekre nem szükséges külön nosztalgiajegy vásárlása.

Forrás: BKK

(Borítókép: A 2022-es mobilitási héten közlekedő nosztalgiavillamos, Szabó Gábor – We Love Budapest)

Címkék