Június 28-án nyit a Római-parti Plázs, amely idén is igazi kuriózumként várja mindazokat, akik vízparton töltenék a forró nyári napokat a fővárosban.

A Plázs Budapest egyetlen olyan természetes fürdőhelye, ahol – állandóan ellenőrzött vízminőség mellett – a látogatók belépődíj fizetése nélkül hűsölhetnek, hódolva az 1973 előtt teljesen elfogadottnak számító dunai fürdőzés élvezetének

– írja az Óbuda.hu.

A megnyitást ezúttal is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés, föveny-előkészítés, továbbá a meder átvizsgálása és tisztítása előzte meg, a vízminőség-ellenőrzés a nyitvatartás teljes ideje során napi rendszerességgel ismétlődik majd.

A vendégeknek színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpártárolási lehetőséget is biztosítanak.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított. A területen lesz vízimentő szolgálat és elsősegélynyújtás is.

Gasztró Szabadidő

Római-part

Retrórajongóknak lángos és hekk, újhullámos arcoknak street food és kézműves sör. Na meg persze strandolás, evezés vagy épp végtelen ejtőzések a megunhatatlan Duna-parton.

(Borítókép: Szabó Gábor - We Love Budapest)

Címkék