A Time Out Market Budapest a tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit, és a város legjobb kulináris és kulturális tehetségeinek ad majd otthont.

A budapesti Time Out Marketnek egészen pontosan a nemrégiben felújított egykori Corvin Áruház, új nevén Corvin Palace ad majd otthont a nemrég szintén megújult Blaha Lujza téren, melynek az első emeletén alakítják ki a világ számos nagyvárosában már jelenlévő gasztropiacot.

Az áruház első emeletén összesen 2500 négyzetméternyi belső tér várja majd a látogatókat, mely további 775 négyzetméternyi tetőterasszal egészül ki. Mindezt 14 konyha és 4 bár fogja kiszolgálni, ahol a vendégek díjnyertes szakácsok, kedvelt helyi kiválóságok és nagy jövő előtt álló étterem-tulajdonosok ételeit élvezhetik, illetve számos ital, köztük a legfantáziadúsabb mixológusok koktéljai közül választhatnak majd.

A Time Out Market gasztronómiai ajánlatának összeállítására a Time Out csapata egybegyűjti azoknak a helyeknek a listáját, amelyek a várost élénk kulináris színtérré teszik, majd kiválogatja ezek legizgalmasabb és legambiciózusabb vezető helyi képviselőit. Ennek a folyamatnak a része a város jelenlegi legjobbjainak felkutatása és kipróbálása, majd közülük a legeslegjobbak meghívása a piachoz való csatlakozásra. De nem csak „nagy nevekről” van szó. A város nagy jövő előtt álló, feltörekvő szakácsai és kedvelt rejtett gyöngyszemei is büszkén bemutatásra kerülnek majd.

Az első Time Out Market 2014-ben nyílt Lisszabonban, a világ legelső gondos szerkesztéssel összeállított gasztro- és kulturális piacaként. Később további Time Out Marketek nyíltak világszerte, reflektorfénybe állítva a nekik otthont adó városok gasztronómiai és kulturális színterét és sokszínű tehetségeit. Annak ellenére, hogy ez a koncepció most már számos városban népszerű, minden Market kivitelezése kifejezetten helyi.

(Borítókép és forrás: Time Out Market)

Címkék