Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Végre kinyitotta kapuit a Blaha Lujza tér ikonikus áruháza

Azóta várjuk a Corvin Áruház újjászületését, mióta megkezdték a régi alumíniumborítás elbontását, és láthatóvá vált az eredeti homlokzat. Mától újra vásárolhatunk az ország első (mai értelemben vett) plázájában, ami immár Corvin Palace néven vár minket.

Corvin Palace néven nyitotta meg kapuit a Blaha Lujza tér ikonikus áruháza, ám még csak az alsó szintjeit vehetjük birtokba, ugyanis pár hónapot még várnunk kell, hogy az irodák és a művészeti galéria is elkészüljön. Egyelőre a -1. szinten egy dm, a földszinten pedig egy SPAR, egy Libri, egy gyógyszertár és a Hanami nevű étterem nyitott meg. Érdemes elsétálni a Blahára és megnézni a kész épületet, hiszen az 1926-ban épült Corvin visszakapta a klasszicizáló, díszes homlokzatát, így megfigyelhetjük a különféle jeleneteket ábrázoló domborműveket, a meandereket és az épület sarkán lévő szobrokat.

Ahogy korábban írtuk, a Corvin Áruházban volt az ország első mozgólépcsője, divatbemutatókat és kiállításokat is tartottak itt, délutánonként pedig élő szalonzene szórakoztatta a közönséget. A maga korában ez volt a legelegánsabb áruházunk, a felújítást elnézve pedig úgy látjuk, hogy ezt sikerült is visszahozni. Kíváncsian várjuk, milyen lesz majd a megújult belső tér és az újjászülető díszudvar.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A