Azóta várjuk a Corvin Áruház újjászületését, mióta megkezdték a régi alumíniumborítás elbontását, és láthatóvá vált az eredeti homlokzat. Mától újra vásárolhatunk az ország első (mai értelemben vett) plázájában, ami immár Corvin Palace néven vár minket.

Corvin Palace néven nyitotta meg kapuit a Blaha Lujza tér ikonikus áruháza, ám még csak az alsó szintjeit vehetjük birtokba, ugyanis pár hónapot még várnunk kell, hogy az irodák és a művészeti galéria is elkészüljön. Egyelőre a -1. szinten egy dm, a földszinten pedig egy SPAR, egy Libri, egy gyógyszertár és a Hanami nevű étterem nyitott meg. Érdemes elsétálni a Blahára és megnézni a kész épületet, hiszen az 1926-ban épült Corvin visszakapta a klasszicizáló, díszes homlokzatát, így megfigyelhetjük a különféle jeleneteket ábrázoló domborműveket, a meandereket és az épület sarkán lévő szobrokat.

Ahogy korábban írtuk, a Corvin Áruházban volt az ország első mozgólépcsője, divatbemutatókat és kiállításokat is tartottak itt, délutánonként pedig élő szalonzene szórakoztatta a közönséget. A maga korában ez volt a legelegánsabb áruházunk, a felújítást elnézve pedig úgy látjuk, hogy ezt sikerült is visszahozni. Kíváncsian várjuk, milyen lesz majd a megújult belső tér és az újjászülető díszudvar.

Címkék