A Bartók Béla úti apró üzlethelyiségét kinőve a Peace of cake cukrászüzem nemrégiben az újlipótvárosi Hegedűs Gyula utcába költözött.

A cikk szerzője Keleti Kristóf, vendégszerző.

A nagy sürgés-forgás ellenére is békés, családias hangulatot árasztó üzlet tulajdonosa, Pinczel Orsi az új, nagyobb belső térbe egy nyolc férőhelyes munkaszigetet is álmodott, ahol december óta workshopokkal várják az édesszájú és ügyes kezű érdeklődőket. A kisebb létszámú céges csapatépítőknek is helyet adó foglalkozásokon karácsony előtt a tojáslikőrfőzés és a szaloncukorkészítés mellett a francia desszertek egyik legremekebb találmányaként jegyzett speciális fánktésztából (choux, népiesen: „su”) alkothattak adventi díszeket a résztvevők, januártól pedig többalkalmas tematikus sorozataikkal hobbicukrászok jelentkezését is várják a tortadekorálás, az amerikai desszertvilág vagy épp a házi Nutella-készítés rejtelmeiben való közös kalandozásokra.

A csapat szürkének legkevésbé sem nevezhető hétköznapjai során előrendelt süteményeket, céges megkeresések esetén egyedi monodesszerteket, az áprilistól októberig tartó szezonban pedig elsősorban esküvői tortákat készít. Kompozícióik követik a legújabb trendeket, letisztult külsejű desszertjeik belbecse azonban mindig izgalmas, a megszokottól eltérő ízkombinációkat rejt. Ennek eredményeként született meg a lime-os pisztáciamousse-t, vérnarancsos panna cottát és fekete szezámmagos dacquoise-t rétegező esküvői tortájuk éppúgy, mint a maracuját málnával és mákkal, valamint a banánt és az étcsokoládét misokaramellel kombináló tortáik. A fent említett dacquois egy mandulalisztes, speciális piskóta, melybe a cukrászkezek alkalomadtán diót, mákot vagy – kívánság szerint – más magvakat rejtenek. A gluténmentes torták mellett tej- és cukor-, sőt akár tojásmentes változatok is rendelhetők.

A Peace of cake védjegyeként az általánosan elterjedt vajas és marcipános külső réteg helyett egy saját maguk által kikísérletezett, a belső ízvilágnak nagyobb teret engedő, a tortáknak egyedi, életteli megjelenést kölcsönző habos fehércsoki-ganache-t használ, mellyel törtfehér vagy pasztellárnyalatokba öltöztetik az élénk színű rétegeket.

Műhely lévén – a cukrászdákkal ellentétben – itt sajnos nem találunk állandó készletet, de előzetes telefonos egyeztetéssel akár egy kóstolót is megbeszélhetünk a lányokkal.

Újlipótváros pezsgéséről, melybe most a Peace of cake is becsatlakozott, Mautner Zsófival beszélgettünk podcastünkben nemrég, ezt ide kattintva hallgathatjátok meg.

ELÉRHETŐSÉGEK

Peace of cake

Címkék