Szponzorált / gasztró

szerkesztés

Páratlan várbéli lakomák a 21 A Magyar Vendéglőben – Mondhatnánk 21 indokot is, hogy miért élmény ide járni

Szerzők

  • Támogatott szerkesztőségi tartalom

2023. 05. 09. 11:26

21. századi magyar konyha, Fortuna utca 21., blackjack kártyajáték dzsókerek nélkül. Ha modern formában érkező, de nagyon is a minőségi és szeretett magyar ízekre hangolt fogásokra vagyunk kíváncsiak, akkor jó választás lehet a Budai Várnegyed vendéglője. Randevúra, családi ebédre, külföldi barátokkal, hogy meg tudjuk mutatni, miről is szól az annyiszor megráncigált, de rengeteg értéket képviselő konyhánk.

Immár 13 éve számít biztos pontnak a 21 A Magyar Vendéglő a Budai Várnegyedben. Akkor foglalunk asztalt hozzájuk, ha a jelenkor ízlésére formált magyar fogásokra vágyunk, kiváló alapanyagokkal készítve, a legmodernebb konyhatechnológiákat használva. Ha ez túl fennköltnek hangzik, akkor egyszerűsítünk egyet a képleten: náluk biztos, hogy minőségit, ízleteset fogunk enni a levestől a desszertig, mégpedig olyan újszerű formában, amit biztos, hogy lefotózunk majd, és álmélkodunk rajta, hogy így is lehet hortobágyit, borjúbécsit, spenótfőzeléket vagy éppen somlóit tálalni. 

Fotó: 21 Magyar Vendéglő

A 21 étlapja sosem terjengős, fogásaikkal szeretnék megmutatni mindazt az örökséget, amire büszkék lehetünk, de emellett saját kreativitásuk és jövőbe tekintésük is megjelenik minden egyes tányéron. Igyekeznek a legrövidebb ellátási láncon keresztül beszerezni alapanyagaikat, a menün indokoltan nem szerepel tengeri hal vagy herkentyű és egyéb egzotikusabb komponens. Van helyette magyar pisztráng és ponty a halászléhez, kiváló minőségű sertéshús, borjú vagy kacsa. 

Fotó: 21 Magyar Vendéglő

A klasszikusaikat, úgymint a borjúbécsit, a csirkepaprikást, a gulyáslevest, a tanyasi tyúkhúslevest, a tokaji kacsamájpástétomot, a hortobágyi palacsintát és a 21 somlóit sosem törölnék le a menüről, ezeknek komoly rajongótábora van. 

Fotó: 21 Magyar Vendéglő

De olyan, ritkán látott finomságot is rendelhetünk, mint a Rácz-fogas-paprikás burgonyapürével, lecsóval és szalonnával, kacsamellük imádni való körete a tepertős nudli, az egészre pedig kápiamártással teszik fel a koronát. 21. századi spenótjukhoz kérhetünk rántott báránybordát, de bundázott tojással is érkezhet, vegetáriánus kivitelben. 

Fotó: 21 Magyar Vendéglő

Mind a konyhai csapatnak, mind a náluk gyakran megfordulóknak folyamatos újdonságot jelentenek a táblás ajánlatok, amik mindig szezonálisak, és ugyanúgy maradnak a hazai gasztronómia vonalán. Mozgásteret biztosítanak a 21 séfjének, aki szezonról szezonra alkot általában két levest/előételt, három-négy főételt és egy desszertet. 

Fotó: 21 Magyar Vendéglő

Kiemelkedő magyar borkínálatot találunk náluk, számos olyan tétellel, amik máshol nem vagy csak limitáltan érhetők el. Örömmel ajánlanak különlegességeket egyes ételeikhez, értő kezekben leszünk náluk. 

Fotó: 21 Magyar Vendéglő

Nekünk egyértelműen a teraszos időszak a kedvencünk náluk, jóllehet odabent is hangulatos és menő a tér, de a Fortuna utcában teraszozni mindig élmény. Karnyújtásnyira a város fontos épületei, a mediterrán hangulatú, szűkösebb utcák és a panoráma is ad egy teljesen egyedi karaktert ennek a környéknek. Itt jó sétálni, bármikor visszatérni, anekdotázni és ebédelni/vacsorázni egyet. Vagy csak elfogyasztani egy remek halászlét, és ha már helyben vagyunk, utánaküldeni a ház rigójancsiját

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode