Elképesztően vagány eklektikus dizájnnal, pazar koktélokkal, görögös ételekkel és remek hangulattal költözött be tavasszal a Nomade a Hercegprímás utcába, a Bazilikától csak pár lépésre. Olyan hely ez, ahol annyira kellemesen és otthonosan érezhetjük magunkat, hogy egy finom vacsora és pár koccintás után nehezünkre esik hazaindulni, de szerencsére nem is kell, ugyanis itt házhoz jön a buli, és hajnalig maradhatunk mulatni.

Rögtön ki is emelnénk, hogy a Nomade-ot 2023-ban az év Klasszis TopDesign bárjának választották, és ez nem is csoda.

Belépve azonnal magával ragad bennünket a zsizsegő hangulat, és a különböző motívumok eklektikus elegyének köszönhetően bármerre nézünk, megakad valami vagány részleten a szemünk, legyen az egy különleges díszpárna, pávatollminta, párduc, tigris, majom vagy retró bakelitlemez.

A minőségi anyagoknak és a színvilágnak köszönhetően azonban minden szépen és egységesen összeáll, semmi sem lóg ki, és nincs olyan érzésünk, hogy a hely erőltetett lenne. A Nomade egy tényleg igényesen megtervezett étterem és bár – és egyben vizuális élmény is.

Pazar koktélok egyenesen Görögországból

Miután kigyönyörködtük magunkat, azért mégiscsak az italkínálaton akad meg leginkább a szemünk, ugyanis a pult mögött szépen sorakoznak a polcon a jobbnál jobb üvegek, amikből az egyenesen Míkonoszról érkezett bártender kezei között csodálatos koktélok készülnek.

Rendelhetünk például grépfrútos-tequilás Palomát, Negronit vagy egy gines-gyömbérsörös-uborkás Zent is.

Amit azonban semmiképp sem érdemes kihagyni, az a Pornstar Martini, ami a Nomade-ban igazán különleges, saját recept alapján, kókusztejjel készül, és tényleg annyira finom, hogy legszívesebben vagy hármat megittunk volna belőle.

Kebab, kagyló és minden, mi jó

Az étlapot is Görögország inspirálta, és a viszonylag rövid menün olyan jól összerakott fogások vannak, amik között biztosan találunk az ízlésünknek megfelelőt.

Előételnek választhatunk különböző mártogatósok közül, így kóstolhatunk finom és friss házi céklát hummusszal, nagymama padlizsánkrémjét joghurttal és paradicsommal, vagy pedig fűszeres fetakrémet, ezek mellé pedig görög kenyeret kapunk.

A főételek között találunk moules-frites-et, azaz gyömbéres-citromfüves fekete kagylót sült krumplival, nyelvhalat kapribogyóval, olívával és paradicsommal, pastitsot, azaz darált húsos görög rakott tésztát, illetve sütőben sült bárányt krumplival.

A mi kedvencünk most a kebab volt konfitált bébiburgonyával, amiben a hús finoman fűszerezett és omlós, a krumpli pedig belül puha, közben pedig kívülről ropogós.

Ha a menüsort édességgel zárnánk, akkor pedig sem a galaktobourekóval, vagyis görög grízes krémessel, sem a görög sült tejberizzsel nem lövünk mellé.

Az ételekért a Nomade séfjei felelnek.

Legyen tánc!

A Nomade egyik különlegessége, hogy étterem és bulihely is egyben, tehát a vacsora és néhány ital után nem néznek ránk szúrós szemekkel, hogy lassan indulni kéne, sőt. HétvégenteDJ-pult mögé beáll egy lemezlovas, és már indulhatunk is a táncparkettre ledolgozni mindazt, amit elfogyasztottunk. Ilyenkor igazán fergeteges a hangulat a Nomade-ban, de mégis intim, olyan, mintha csak egy házibuliban lennénk, csak közben a csodálatos Szent István-bazilika szomszédságában.

Összegészében a Nomade egy nagyon hangulatos és sokoldalú hely. Először is a lokáció verhetetlen, ezenfelül pedig legyen szó ebédről, romantikus vacsoráról, családi összejövetelről, iszogatásról a barátokkal vagy egy kis buliról, itt mindenképp megtaláljuk a számításainkat.

További információért és asztalfoglalásért érdemes a Nomade honlapját és Facebook-oldalát követni.

Címkék