A december szerencsére nemcsak a rohanásról, hanem a lelassulásról és az ünnepi hangulatról is szól. Egy különleges vacsorahelyszín pedig nagyon sokat tud segíteni annak érdekében, hogy kicsit megálljunk és átadjuk magunkat az ünnepnek. A következő 7 helyszín bármelyikén tökéletes ünnepi hangulatban lesz részünk!

SOLID

Pazar kilátás, nemzetközi pezsgő- és borkínálat, elegáns brunchételek és szokatlan „szatmári tapasok” – a Királyi Pál utca rooftop barja tökéletes választás, ha unjátok már a szürke téli napokat, vagy épp felkészülnétek lélekben az ünnepre. Decemberben indul az adventi brunch – advent minden hétvégéjén (szombaton és vasárnap) különleges brunch vár a SOLID-ban, extra rumos, fahéjas, szegfűszeges adventi groggal készülnek számunkra, ami tökéletes lélekmelegítő párja a brunch hivatalos desszertjének, a szilvás pitének.

SOLID

  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 4.
  • Facebook

The Great Hall Restaurant & Lounge

The Great Hall Restaurant & Lounge a Sky Garden Rooftop testvére, ugyanaz a személyzet felel a két helyszínért, így a koktélok és az ételek minősége semmiben sem tér el a nyári slágerteraszétól. A különbség csupán annyi, hogy télen egy óriás kristálycsillár alatt ülhetünk, a csillagos ég helyett a szálloda negyedik emeletén. A The Great Hall Restaurant & Lounge-ban szombatonként élő zene mellett fogyaszthatjuk el a vacsoránkat a volt szabadkőműves palota mesés falain belül.

Az étterem már 11:00 órától rendelkezésünkre áll, ha kicsit megszöknénk a karácsonyi pörgés elől, egy finom kávé a kanapén tökéletes társunk lehet a délelőtti relaxban. Déli 12:00 órától ebédmenüvel várnak, este 6-tól pedig az à la carte menü teljes kínálata várja a vendégeket, 11-ig. A signature-koktélok idén télen is megújultak, istenségek nevei alatt találjuk őket az itallapon. Karácsonykor ünnepi fogásokkal egészül ki a téli menü, melyet karácsony minden napján, 24-én, 25-én és 26-án is fogyaszthatnak náluk a vendégek, akár nagyobb társasággal is. Asztalt foglalni mindhárom napra érdemes! Szilveszterkor 5 fogásos felszolgált vacsora, élő zene és ajándék pezsgő fogadja azokat, akik a Great Hallban búcsúztatnák az óévet. (x)

The Great Hall Restaurant & Lounge

  • 1064 Budapest, Podmaniczky utca 45.
  • Facebook

DNB Budapest

A Budapest Marriott Hotel jól ismert éttermében, a DNB Budapestben az egész december az ünnepről szól. December 3-án indul az Adventi Brunch, innentől minden vasárnap ismétlődik, egészen karácsonyig. Az Adventi Brunch délben kezdődik, és 3 óráig tart, a büféasztalon pedig mindent megtalálunk, ami a tradicionális karácsonyhoz hozzátartozik: halászlevet, töltött káposztát, sült fogast, lassan sült kacsacombot és bejglit is; ezenkívül pedig a korlátlan italfogyasztás is benne van az árban. Szenteste kevésbé magyaros a menü, a karácsonyi büfévacsora tartalmaz viszont grillezett báránysültet, szarvasragut vörösborral vagy sütőtökös pitét is, szintén korlátlan italfogyasztással. A vacsora 18-tól 22 óráig tart. Aki a szentestét otthon töltené, az a karácsonyi brunchon pótolhatja azt, ami elmaradt: december 25-én és 26-án dél és 3 óra között az adventi brunchcsal megegyező kínálatot találjuk a büféasztalon. Az év utolsó napján 5 fogásos vacsorával, nemzetközi ételkínálattal, élő zenével és DJ-vel várnak minket a Marriottban. Ha pedig egyáltalán nem szeretnénk kimozdulni otthonról, a DNB-nek akkor is van ajánlata: választhatunk többek között libamájterrine-t, füstölthal-válogatást, egész pulykát, porchettát vagy Wellington-bélszínt. (x)

DNB Budapest

  • 1052 Budapest, Duna-korzó (Budapest Marriott)
  • Facebook

Pasarét Bisztró

A Pasarét Bisztró évek óta a környék egyik kedvenc karácsonyi vacsorahelyszíne. Fűtött üvegterasz, illetve olyan ünnepi ételek várják a vendégeket, amik már évek óta csak ilyenkor elérhetők. Az ikonikussá vált töltött káposztájukra, a bajai halászlevükre már november hónapban előfoglalnak, a karácsonyi különterem pedig teljes foglalással működik. A decemberi ajánlataik közé tartozik a kacsamáj zsírjában, a halászlé, a töltött káposzta és a házi szilvalekváros derelye. Az elmúlt évek legnagyobb sikere idén is elérhető, de kizárólag előrendeléssel – ez a Wellington-bélszín DIY. Itt egy előre előkészített Wellington-bélszínt kap a vendég, amit otthon kell készre sütni a megadott receptúra szerint. Az ünnepi időszakban a foglalás erősen ajánlott, szilveszterkor pedig szintén készülnek elviteles ételekkel a vendégeknek.

Pasarét Bisztró

  • 1026 Budapest, Pasaréti út 100.
  • Facebook

Nomade

Étterem, bár, partihely, különleges ételek, zsizsgős hangulat, koktélok – ez mind a Nomade. A hely koncepciójának része, hogy ne csak egy interiort hozzanak létre, hanem egy erős vizuális élményt is kapjanak a vendégek; nem véletlen hogy 2023-ban az év Klasszis TopDesign bárjának választották. A részletek és a motívumok eklektikusan keverednek, de a színvilág és az egyéb megoldások miatt egységes érzetet keltenek. A Nomade különlegessége, hogy étterem, bár és klub is egyben. Ha a város szívében, a Bazilika szomszédságában szeretnénk vacsorázni, majd egy kellemeset mulatni, akkor a Nomade-ban van a helyünk. Az pedig hab a tortán, hogy a hangulat házhoz jön, nekünk csak az a dolgunk, hogy vacsora után ott maradjunk a barátokkal, és megvárjuk, míg a koktélos poharakat egymásnak csattinthatjuk, és indulhat a buli! (x)

Nomade

  • 1052 Budapest, Hercegprímás utca 12.
  • Facebook

White Salon 

A világ legszebb kávéházának is kikiáltott New York kávéház örökre beírta magát a történelmünkbe mint Budapest egyik legkülönlegesebb helye, a White Salon és a New York Cafe pedig bár két egység, de szimbiózisban léteznek egymással, egy légtérben. A White Salon hátul, a kávéház félemeletén található, de van néhány asztal a karzaton is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kávéházra. Itt aztán nyugodtan szemlélődhetünk, élvezhetjük az arany- és márványberakásokat, a hatalmas tükrök és csillárok látványát, az elegáns, mégis bohém, századfordulós hangulatot. Mi kell még ahhoz, hogy az ünnepi időszakra hangolódjunk? Természetesen a megfelelő ételek; a New Yorkban ezzel sem lesz baj. A konyhát a casual dininggal lehet jellemezni: ez annyit tesz, hogy az étterem elegáns, a fogások és a kiszolgálás pedig magas színvonalú, de a vendégeknek nem kell feszengeniük, csak jól érezniük magukat és élvezniük az ételeket. Olyan hely, ahová nem szaladunk be ebédelni mindennap, de egyszer-egyszer mindenképp megengedhetjük magunknak, hogy beüljünk a családunkkal, a párunkkal vagy a barátainkkal. (x)

The White Salon 

  • 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9–11.
  • Facebook

Bobo Restaurant

A városban, mégis kicsit a természetben, a Marczibányi téren található Bobo Restaurant már csak a lokációja miatt is alkalmas arra, hogy egy átlagos napunkat ünnepivé varázsolja. Az 1800-as évek végén épült, neoreneszánsz épületben egykor Sissi keringőzött, fénykorában pedig, mikor a Budai Polgári Lövész Társaság központja volt, itt találkozott a fővárosi arisztokrácia. A hangulat franciás, az étlapon viszont egyaránt megtalálhatók a nemzetközi konyha kedvencei és a magyar klasszikusok. Mindig van heti ajánlatuk, szezonra hangolva, így ha egy átlagos hétköznapon Budán szeretnénk valami lélekmelegítő finomságot gyönyörű környezetben, akkor a Bobóban biztos nem fogunk csalódni.

Bobo Restaurant

  • 1022 Budapest, Marczibányi tér 6–7.
  • Facebook

Címkék