Keresés EN

Gasztró

Országos gasztroiránytű Vajda Pierre-től – Megjelent a Pierre kóstolgat

Felkapott és klasszikus fővárosi, ismeretlen és nagy múltú vidéki éttermeket járt be Vajda Pierre, hogy egy szubjektív országos étteremkörképpel jelentkezzen karácsony előtt.

Vajda Pierre étteremkritikus neve sokak számára ismerős – tévéből, az online vagy a nyomtatott sajtóból –, hiszen közel 20 éve foglalkozik gasztronómiai szakírással. Több könyv is fűződik a nevéhez, de most karácsonyra egy különleges, szubjektív országos étteremajánlóval állt elő, amiről a bevezetőben azt ígéri, hogy „sem a lokáció, sem a belső-külső építészeti kialakítás nem befolyásolja a legfontosabbat: a konyha teljesítményét”.

A 69 éttermet bemutató kiadvány Budapesttől vidékig visz minket, megismerhetünk belőle olyan ikonikus helyeket, mint a több mint 100 éves Gundel, de olyan, viszonylag friss helyek is benne vannak, mint a Széll Kálmán téri tajvani étterem, a 101Bistro. Az ajánlóba való bekerülés egyik kritériuma – a jó konyha mellett – az volt, hogy az írója gyakori vendég legyen náluk – mint a bevezetőben említi, olyan helyeket akart bemutatni a nagyközönségnek, ahol már többször járt, és még soha nem csalódott. A kiadványban mindenféle vendéglátóhelyet megtalálunk a luxuskategóriától az egyszerű büféig – a Michelin-csillagos helyeket viszont szándékosan kihagyta az író, hiszen, mint mondja, azokat a nemzetközi elismerés már minősítette. 

A könyv kiváló karácsonyi ajándék lehet mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik a hazai éttermek iránt, és szívesen veszi egy jól ismert és tapasztalt gasztroíró ajánlásait.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A