Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Pesten innen, Budán túl – Kajdi Csabával a Falk Miksa utcáról beszélgettünk podcastünk legújabb epizódjában

A Falk Miksa utca az elmúlt 30 évben a város legmenőbb műkereskedelmi negyedévé nőtte ki magát, amelynek galériáiban a legcsodásabb festmények és elveszettnek hitt műtárgyak cseréltek gazdát. Az itt dolgozó kereskedőknek és az itt élő lakosoknak is föl kellett nőnie a feladathoz, amit ez a színes és egészen speciális tudást igénylő világ jelentett. Kajdi Csaba, vagyis Cyla, az ország egyik legismertebb influenszere, a Visage modellügynökség tulajdonosaként pedig éppen ebben az utcában működtette éveken át irodáját.

A Váci utca után a Falk Miksa utcával, a város egyik leginkább pezsgő és elegáns környékével foglalkozik podcastünk következő epizódja. A Kossuth tér és a Szent István körút között meghúzódó helyszínt csodás épített örökségével, hatalmas fáival és a Duna közelségével szinte arra találták ki, hogy valami izgalmas történjen itt. A környéken nagyjából a rendszerváltás körül kezdődött meg az folyamat, amelynek eredményeképpen itt alakult ki a város legpezsgőbb műkereskedelmi negyede, ahol csodásan elegáns galériák és a felfedezés ízével kecsegtető régiségboltok várják a vásárlókat, és azokat, akik csak nézelődni szeretnének.

Kajdi Csaba Cylaként lett az ország egyik legismertebb influenszere, azt azonban kevesebben tudják róla, hogy olyan környezetben nőtt fel, ahol a művészet és a divat a mindennapok része volt, Párizs szinte második otthona, a galériák és a műkereskedelem világa sem idegen számára. A Visage modellügynökség tulajdonosaként pedig évekig egy Falk Miksa utcai irodában várta a legmenőbb divatházak képviselőit, éppen abban az időszakban, mikor a környék elkezdett rohamosan fejlődni, változni.

Podcastunk következő epizódjában Kajdi Csaba vezet minket végig azon a Falk Miksa utcán, amit csak ő ismer. 

Podcastunk következő epizódjában Kajdi Csaba vezet minket végig azon a Falk Miksa utcán, amit csak ő ismer. 

Megtudjuk, miért pont itt pörög legjobban a műkereskedelem és miért jó, ha egy helyen vannak a galériák és régiségkereskedések. Miért olyan a Falk Miksa utca, mint egy kicsike Párizs és miért előnyös, ha ilyen csodás környezet veszi körül a látogatóinkat? Hogyan lehetett hullámos papagájokkal üzletelni az egykor itt működött Albert állatkereskedésben és miért fontos szereplője az utca életének a Szent István körúti BÁV?

Az utca jelenén és múltján, csillagos házakon és menő galériákon keresztül mutatjuk be, hogyan vált ez a környék műkereskedelmi központtá és milyenek voltak a Falk Miksa utcai mindennapok régen. Lessünk be a BÁV-ba, sétáljunk el a Virág Judit és a Kieselbach Galériába, kutassunk kincsek után a Pintér Aukciósházban! Tartsatok Cylával és velünk és ismerjétek meg ezt az izgalmas kisvilágot!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Ezek voltak Budapest legnagyobb karácsonyi látványosságai az elmúlt 200 évben

?>

A karácsony az év egyik legkülönlegesebb időszaka, így volt ez már 200 évvel ezelőtt is.

A Mikulás után a Jégkirálynő is Budapestre érkezett

?>

A Cinema Mysticában, Budapest első, digitális művészeti kiállítóhelyén 8 új installációval köszöntött be a tél.

Különleges jelek lepik el karácsonyig Erzsébetvárost, a felét már láthatjátok

?>

Ezek a különös jelek a pesti gettó határát jelzik, amit 1944. december 10-én zártak le. A kis táblácskákat a VII. kerület utcáin fedezhetitek fel.

Frida Kahlo-fotókiállítással ünnepli jövőre 130. születésnapját a Mai Manó Ház

?>

A magyar fotóművészeti élet központja, az 1894-ben épült Mai Manó Ház jövőre lesz 130 éves. 2024-ben izgalmasabbnál izgalmasabb kiállításokkal várnak.

Neked ajánlott

A