Keresés EN

shopping

„A vihar gyermekei” – Megjelent a DÜSK Budapest legújabb kollekciója

A DÜSK Budapest márka 2021-es, szenvedélyes és izzó, 90-es évek hangulatú Lovers on the Run-kollekciója után mint vihar a semmiből jelent meg a legújabb, és nem titkoljuk, hogy mi már nagyon vártuk. Október 14-én Hegedűs Dóra, a márka tervezője az Expo Studióval egy közös pop-up eseményen tárta a nagyközönség elé a STORM KIDS darabjait, ami ezúttal is a 80-as, 90-es évek rock ’n’ roll hangulatát idézi meg. A program a Budapest Design Week hivatalos eseményeként valósult meg.

A DÜSK termékeivel offline nem igazán találkozhatunk, nincsenek aktívan jelen sem vásárokon, sem más formában. Így ezek a különleges alkalmak, mint az október 14-i launch party, mindig nagy izgatottsággal töltik el az érdeklődőket és a kortárs magyar divatot követőket. Éppen ezért két év után „mint vihar a csendben” launcholt a progresszív és high streetwear irányt képviselő DÜSK Budapest márka nem véletlenül STORM KIDS névre keresztelt legújabb önálló kollekciója.

Az új kollekcióban benne van kicsit Vivienne Westwood, a 80-as, 90-es évek és a Covid generációjának a rebellizmusa is.

Az új kollekcióban benne van kicsit Vivienne Westwood, a 80-as, 90-es évek és a Covid generációjának a rebellizmusa is.

A STORM KIDS tervezési folyamatára nagyban hatással volt a 2020-as karanténidőszak. A ruhadarabokon a védekezés és a harc együttes interpretációi fedezhetők fel, például szíjak és csatok formájában. Ezen túlmenően pedig Hegedűs Dóri különböző korszakokhoz is nyúlt, mivel a fő formai kiindulási pontot más pilótaöltözékek is ugyanúgy meghatározták. A ruhadarabok egyaránt magukban hordozzák a funkcionalitást és a figyelmet megragadó részletmegoldásokat.

Ezúttal is elmaradhatatlan a márkára jellemző absztrakt mintázat, amely a DÜSK mesh topok egyik védjegye. Ha skót kocka, akkor már nemcsak Vivienne Westwoodra, hanem mostantól Hegedűs Dórára is ugyanúgy asszociálhatunk, hiszen a torzított és manipulált skót kockás anyagok nem a megszokott benyomást keltik. És ez annak is köszönhető, hogy a tervező a kreatív és az alkotási folyamatban az aviátoröltözékekből és a grunge szubkultúrából is merített.

Ahogy a legtöbb magyar márka, úgy a DÜSK esetében sem elhanyagolható szempont a fenntarthatóság. Az idei kollekció ruháihoz is különböző filmes produkciók, illetve kortárs magyar divatmárkák dead stock anyagait és kellékeit építette be, így a kollekció neve metaforikusan ráhúzható a körkörös forgásban lévő anyagokra is.

A program a Nyolcésfél 3. emeletén elhelyezkedő műtermében, az Expo Studióban, a kollekcióhoz méltó atmoszférában zajlott, vöröses neonfényekkel, ami szintén ráerősített a ruhadarabok lázadó jellegére. A kollekcióbemutató bulin – ahogy a DÜSK eseményein már megszokhattuk – élő zenei előadó is fellépett, hiszen Dóri fontosnak tartja a különböző művészeti ágak együttélését és egymásra hatását. Az est folyamán Jakab Péter, a Jazzékiel zenekar frontemberének ritkán koncertező produkciója vitt el minket egy időbeli utazásra néhány évvel és évtizeddel korábbra, olyan barátokkal kiegészülve mint a Jazzékiel egykori gitárosa, Hajba Áron (gitár, ALCC), Kalmár Tibor (basszusgitár, Anton Vezuv) és Mózes Zoltán (dob, Napokon).

A STORM KIDS-kollekció prezentációja mellett egyébként a korábbi DÜSK-kollekciók darabjait is megcsodálhattuk, melyek azt mutatták, hogy van kontinuitás. És ez a folytonosság, folyamatosság, korszakok egymásra hatása a generációkon éppúgy átível, mint a DÜSK kollekcióról kollekcióra megjelenő izgalmas ruhadarabjain és részletein.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Shopping

Fekete piac a Pikszisben

Még mielőtt beköszönt a sokunk által várva várt tavasz, a szemhunyorgató napsütéssel, a rengeteg összezavaró illattal és színnel, ünnepeljük még kicsit a szürkét, a sötétet, a feketét! Piaccá alakítják a Pikszis tereit és meghívnak 13 magyar designert és művészt a kedvencekből, akik a legsötétebb oldalukat és alkotásaikat mutatják meg nekünk. Az emeleten társasjátékozni lesz lehetőségünk, a falakon pedig az aktuális Off the Skin kiállítás erősíti a fekete vizuált.

Shopping

MFÖEK vásár & aukció

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát idén először egy izgalmas újdonsággal készül: az MFÖEK Tavaszi Fesztivál keretében több eseményt is terveznek, amelynek első felvonása az adománygyűjtéssel egybekötött vásár & aukció lesz, március 3-án. A szervezők egyedi pólókkal és felsőkkel, MFÖEK merch-ökkel készülnek, lesz helyszíni aukció Eke Angival és akusztikus koncert Saya Noéval.

Neked ajánlott

A