Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

A Kék Hullám Kemping az Anker közbe költözik – Megérkezett a Carson Coma és Piszkor Norbert séf közös menüje

A Mad Scientist nemcsak őrült jó sörökkel kápráztat el minket, de pár éve Budapestet is bevették, az Anker közben található bisztróban és kraft sörbárban, a MADHOUSE-ban pedig a séf sem unatkozik. Az elmúlt pár hónapban olyan, egymástól műfajban eltérő előadók dolgoztak együtt Piszkor Norbert executive cheffel annak tematikus séfajánlatain, mint Beton.Hofi, a Fish!-frontember, a Bohemian Betyars zenekar vagy az Irie Maffia alapító párosa, Élő Márton és Sena Dagadu. Júliusban pedig tovább bővült a névsor: napjaink egyik legnépszerűbb zenekara, a Carson Coma egy, a gyerekkori ízek emlékével, valamint a modern konyhatechnológiákkal bátran összekacsintó, igazán nyárias ételsorral rúgta rá az ajtót a fesztiválszezonra.

A MADHOUSE számára mindig is fontosak voltak a szokatlan és újszerű megoldások, így nem meglepő, hogy egymásra találtak Magyarország egyik legsokoldalúbb együttesével, a retró esztráddaloktól a sikálós garázsrockig magát szinte minden stílusban kipróbáló Carson Comával.

Fekete Giorgióék pedig a konyhába beszabadulva olyan klasszikusokat kértek Norbitól, amelyekre mindannyian nosztalgikus érzésekkel gondolunk vissza.

Fekete Giorgióék pedig a konyhába beszabadulva olyan klasszikusokat kértek Norbitól, amelyekre mindannyian nosztalgikus érzésekkel gondolunk vissza.

Nosztalgiamenü csúcsra pörgetve

Ilyen például a rakott krumpli, ami a MADHOUSE-ban a Farm2Forkról érkező, Agata típusú parázsburgonyából készül, de nem hiányozhat belőle a mangalicakolbász, illetve a háztáji tojás sem. Ahogy a harcsapaprikás sem lenne az igazi túrós csusza nélkül, amit a séf guancialéval, vagyis érlelt toszkán tokaszalonnával, a tapolcai halgazdaságból érkező harcsapofával, valamint a MadX spontán erjesztésű, répával főzött savanyú sörével, a Carrot Charmerrel tett teljessé.

Giorgio olasz gyökerei miatt pedig a bolognai spagetti sem maradhatott le a menüről, és úgy készül, ahogy mindenki igazán szereti: napérlelte paradicsomokkal, darált marha- és sertéshússal, a tetején Grana Padano sajtszórással.

Giorgio olasz gyökerei miatt pedig a bolognai spagetti sem maradhatott le a menüről, és úgy készül, ahogy mindenki igazán szereti: napérlelte paradicsomokkal, darált marha- és sertéshússal, a tetején Grana Padano sajtszórással.

Kókuszkocka és Sex on the Beach egy vagány csavarral

Abban a Carson Coma és a MADHOUSE csapata is egyetértett, hogy egy ilyen menüsor desszertje kizárólag a kókuszkocka lehet, csak éppen egy Piszkor Norbira jellemző csavarral. A kókuszfagylalttal érkező édességhez ugyanis főzött egy stoutalapú krémet, ami kellemesen rumos-eszpresszós ízjegyeivel úgy mutatja meg mindenki kedvencének egy teljesen új arcát, hogy közben az megmarad sokak kedvenc süteményének is.

Valahogy úgy, ahogy az együttes sem értelmezte újra a nyolcvanas évek táncdalait, csak a mai viszonyokhoz igazította azt. Így tett a MADHOUSE csapata a Sex on the Beach koktéllal is, amihez 1Csepp pálinka, juzu és komló kerül pluszba, hogy igazán különleges legyen a már régről jól ismert koktél.

Felkészül: a planéta-kártyagyűjtemény

Apropó, nyolcvanas évek: az összhatást fokozandó, étlap helyett a már említett aranykor háziasszonyainak legnagyobb kincsének, a planéta-kártyagyűjteménynek egy MADHOUSE-ra hangolt változatát kapják majd kézhez a betérő vendégek, 

akik így tényleg úgy érezhetik majd magukat, mintha a Kék Hullám Kempingben ültek volna asztalhoz, közvetlenül egy kiadós balatoni strandolás után.

akik így tényleg úgy érezhetik majd magukat, mintha a Kék Hullám Kempingben ültek volna asztalhoz, közvetlenül egy kiadós balatoni strandolás után.

Fantomrezgés sörre hangolva

De persze nincs vízparti kikapcsolódás sör nélkül, a zenekar pedig mi mást inna a nosztalgiamenü mellé, mint a Mad Scientisttel kollaborációban főzött Fantomrezgést! A különleges név nem véletlen, hiszen a közös sör a banda új lemezének egyik száma után kapta nevét. Amit pedig tudni érdemes róla, hogy egy gyömbérrel, citromnáddal és kardamommal lefőzött helles, ami egyszerre kellemesen száraz, izgalmasan fűszeres, és még a legnagyobb melegben is frissítő. 

Ráadásul az eladásából befolyt összeg egy részét az Egy Sima Egy Fordított – Egyesület az Inklúzióért kapja, amelynek célja, hogy segítsék a fogyatékossággal élő gyerekek, fiatalok és családjaik mozgását a szociális térben. A séfmenü kipróbálásával pedig a Lépjünk, hogy léphessenek! szervezetet támogathatjuk, akiknek a küldetése az országban élő központi idegrendszeri sérült gyermekeket nevelő családok segítése.

A séfmenü teljes kínálatát a MADHOUSE Facebook-oldalán tudjátok böngészni, amit érdemes követni a folyamatosan érkező újdonságokért.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A