Másfél hónappal a határidő előtt elkészült a felújított Lánchíd, augusztus 4-én, pénteken várnak mindenkit az átadóra.

Másfél hónappal a határidő előtt, költségkereten belül készült el a Lánchíd felújítása  írta Karácsony Gergely főpolgármester nemrég Facebook-posztjában. Az újjáépített híd megkapta a teljes körű forgalomba helyezéshez szükséges hatósági engedélyeket, így augusztus 4-én, pénteken immár a gyalogosok előtt is megnyílik. A járdák és velük együtt a hídfőkben lévő aluljárók megnyitása egyúttal a Lánchíd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti.

Eredményesen zárult a Lánchíd műszaki átadás-átvételi eljárása, ezzel véget ér a dunai átkelő felújítása. A kivitelező A-Híd Zrt. munkatársai a napokban befejezik az utolsó simításokat, kisebb javításokat, a felvonulási területen álló konténerváros bontását, majd a terület helyreállítását követően elbontják az azt határoló palánkkerítést. A végleges forgalombahelyezési eljárás is eredményes volt, így a korszerűsítés mintegy másfél hónappal az eredetileg tervezett időpont előtt befejeződik. A gyalogosok már augusztus 4-én, péntek déltől átkelhetnek a felújított Lánchíd két oldalán végigfutó járdákon, és birtokba vehetik a hídfőkben lévő átépített, a korábbinál biztonságosabb gyalogos-, illetve gyalogos-kerékpáros aluljárókat is. Az augusztus 4-ei programokról a BKK és a Fővárosi Önkormányzat később részletesen tájékoztat.

A híd megújult útpályáján tavaly december 16. óta közlekedhetnek a közösségi közlekedés autóbuszaival, taxival, motorral, kerékpárral, rollerrel, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművekkel utazók. A felújítás befejezése után is marad a jelenlegi forgalmi rend az útpályán.

Címkék