Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Lekerült a takarás a Nyugati pályaudvar északnyugati homlokzatáról – Képgaléria

2020 óta zajlik a Nyugati pályaudvar felújítása, amely újabb mérföldkőhöz érkezett, az északnyugati épületrész Teréz körút felőli homlokzatát már bárki megcsodálhatja.

Az idén 146 éves pályaudvar felújítási munkálatainak kivitelezője a Magyar Építő Zrt., melynek keretében több mint 8200 négyzetméteren végeznek műemléki rekonstrukciót. Ennek része a hat homlokzati torony is, melyeket sokáig takaróponyva fedett el a kíváncsi szemek elől, azonban az északnyugati épületrész homlokzatán már fürkészhetjük az újdonságokat a Nyugati tér irányából. A többi tornyon még folyik a munka, ezért ezeken továbbra is fent van még a takarás. Korábban a tetőszerkezet megújítása mellett a Márványcsarnok és a Ceglédi folyosó is megszépült. A MÁV legutóbb februárban adott ki közleményt a felújítás következő lépéseivel kapcsolatban, ezt ide kattintva lehet elolvasni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

?>

5 csodás, ünnepi díszbe öltözött helyszínt mutatunk, ahol igazán átélhetjük a karácsony hangulatát.

Látnivalók és kultúra

Az ember, aki LEGO kockákból építi meg Budapest ikonikus épületeit

?>

Hogy lesz valaki hivatásos LEGO-építő, és mit csinál azokban az órákban Dóczy Balázs, amikor a LEGO Masters versenyzői építenek?

Évi egy felkérést kaptak, de a Pinokkió az első zenés darab, amire A padlás óta igent mondtak Presserék

?>

A padlás óta először dolgozik együtt ismét egy zenés darabon Presser Gábor és Sztevanovity Dusán.

Összeállnak a budapesti múzeumok, jön a Múzeumok Karácsonya

?>

December 16-án szervezik meg a Múzeumok Karácsonyát, amelyen több budapesti múzeum kiállításaiból, foglalkozásaiból áll össze az egész napos program.

Neked ajánlott

A