A Keksz sokáig az ebédmenüs és az esti iszogatós helyet jelentette számunkra, a Gozsdu-udvar és a VII. kerület káoszától egy kellemes lépéssel odébb. De azt tudtátok, hogy itt reggelizni is lehet? Legutóbb mi kifejezetten ezzel a céllal érkeztünk, és épp azt kaptuk, amire számítottunk: flancolás nélküli, de megbízható fogásokat, amiket laza hangulatban lehet elfogyasztani. Az pedig, hogy nyáron ezt a terasz színes székein ülve, a Madách tér „diadalívére” nyíló kilátással tehetjük meg, eléggé megdobja az élményt.

A Keksz nem új szereplő, mi is számtalanszor sétáltunk már el mellette, miközben a Kiskörútról a zsidó negyed gyomrába igyekeztetünk, és sokat ebédmenüztünk is az impozáns Madách-épület belsejében. Vagy épp egy koktél mellett eresztettük ki a gőzt a teraszon. Most mégis visszatértünk a VII. kerület kapujába, ráadásul délelőtt. Ezúttal nem munkaszünetben ugrottunk ki gyorsan, és nem is éjszakába nyúló koccintás volt a cél: a reggelimenüre voltunk kíváncsiak.

A Kekszben 10 órától lehet reggelizni. 

A Kekszben 10 órától lehet reggelizni. 

Nyáron erre a teraszt ajánljuk, ahonnan elég jó a kilátás a diadalívszerű épület belső díszítésére és a térköves-szökőkutas-fás Madách térre is. A bútorok mintha a nagyi felújított székei és asztalai lennének, amikbe kopottas romantika, bohémság és nosztalgia érzése vegyül. Az étlap többoldalas, de jól tagolt: elkülönülnek az „old school”, a „Keksz” és az „édes” reggelik. Az első csoportban tényleg a klasszikusok kaptak helyet: rántotta, omlett, tükörtojás, bundás kenyér és bécsi roppanós virsli – csupa olyan fogás, amit a külföldi ismerőseinknek mutogathatunk (otthon is ezt készítené az anyu).

A Keksz kategória már egy kicsit izgalmasabb. A wrapek, a buggyantott tojásos toastok és az Eggs Benedict mellé egy különlegességet is hoznak: a BBQ-reggelit. Aki kiadós betevőre vágyik, emellett tegye le a voksát: a tépett marhahús rösztivel, guacamoléval, tükörtojással és salátával érkezik.

Persze ennek az ellensúlyozására ott vannak az édes reggelik: a könnyed joghurt granolával, mangóval és gyümölcsökkel. De mi szerettük a gofrit is, amit friss gyümölcsökkel és juharsziruppal tálalnak. Mindenkit megnyugtatunk: akkor sem kell félni, hogy éhesek maradunk, ha édességre fáj a fogunk: nagylelkűen adagolnak (nekünk még elvitelre is jutott).

Ha egy szombat vagy vasárnap reggel megadnánk a módját a lassú napindításnak, és úgy istenigazából bruncholnánk, a Mimóza (prosecco-narancslé), a Bellini (prosecco-őszibaracklé) vagy a Hugo (prosecco-szóda-bodzaszörp-lime-menta) lesz ebben cinkostársunk. 

Ha maradnánk az alkoholmentes italoknál, de extráznánk, a klasszik kávékínálat helyett kérjük egy eszpresszó-tonikot vagy az Espresso Sunrise-t! Utóbbi narancslével készül, és új elem a kínálatban. Akármit választunk is, egy Keksz-reggeli után feltöltődve, újult erővel vehetjük nyakunkba a várost.

Címkék