Közel 10 éve nyitott meg a MAMO gelato a Ráday utcában. Több okból is szeretjük: egyrészt szuperek a fagyik, másrészt bőven készítenek olyan ízeket, fantáziafagyikat, melyeket máshol nem találunk meg, illetve sütikben is erősek, kifejezetten az olaszos vonalon. A Ráday utcai üzletüket felújították, illetve egy új üzlettel is készültek a IX. kerületben.

Amióta van MAMO a Rádayban, mi szeretünk hozzájuk járni. Sokféle eredeti olasz főzött fagylalt közül választhatunk, vannak mentes verziók (például cukormentes/laktózmentes, vegán...), kellemes a sétálóutcán található kis teraszuk, és a süteményeik választéka is megér egy misét. Nekünk a pisztáciás Bronte a favorit.

Olasz fagylaltról beszélünk, többnyire délről származó alapanyagokból készítve, ízesen, krémesen és szezonról szezonra változatosan. A MAMO-ban megszokhattuk, hogy mindig kikiáltanak egy hónap fagylaltját, ami ha esik, ha fúj, megtalálható a pultban, de egyébként nagyjából a természet ritmusára reagálnak és cserélődnek az ízek. Szerencsére minden gyümölcs felismerhető, a krémfagyik pedig vastagok, élvezetesek, megadják a módját. 

Nemrég még két MAMO volt, ám az Etele Plazából kiköltöztek az év elején. Belefogtak a Ráday utcai üzlet ráncfelvarrásába, és egy új projekt is elindult kicsit arrébb, a Tompában. Mi kifejezetten szeretjük a Ferenc tértől induló, a körútig tartó utcát, ami jóval zöldebb, mint a szomszédai, sok a kis kávézó, étterem, néhol egybeérnek a teraszok, és úgy tűnik, hogy összetartó közösség lakja. Az egyetemistáktól a tősgyökeres Tompa utcai lokálpatriótákig. Szívesen kávéznak, vásárolnak péksütiket, illetve már a MAMO fagyiját is. 

Elnéztünk az új fagyizóba, ami a Ferenc tértől pár lépésre található, egy kisebb üzlethelyiségben. Bár a cégér már kint figyel, azért úgy tűnik, még lesznek finomítások, és egyelőre terasszal sem találkoztunk. Odabent le lehet ülni, de a Tompa utca sok padja is jó szolgálatot tehet, ahogy a Ferenc téren is szeretünk hűsölni, de azért jó milyen jó lenne egy miniterasz. Ezt a Rádayban is nagyon szeretjük. 

Most éppen 15 ízzel volt megpakolva a pult: 

Most éppen 15 ízzel volt megpakolva a pult: 

a fagyik elé kiírt ízek a MAMO-tól már megszokottan a falról is visszaköszönnek, ami bravúros megoldás sorok esetén. Elvégre régen mindig ki volt írva külön táblára az ízek választéka a fagyizókban, ugye? Mostanában ezt lespórolják, és gyors döntést kell hoznunk, amikor már látjuk a pultot. Ez náluk egyszerűen megoldott képlet, mire az „Úr színe elé” kerülünk és soroljuk a kívánságainkat, már konkrét lehet a terv. 

A MAMO árazása mindig transzparens volt, és ez így is maradt. Ők nem gombócokat mérnek, hanem lapáttal kenik az ízt a tölcsérbe vagy kis coppába. Egy íz körülbelül 65 gramm fagyit jelent, ez pedig 550 forintba kerül, két íz 1050 forint, három íz 1500 forint. Így nem lesz meglepetésből mért 3000 forintos fagyink (megtörtént eset: 2023 márciusa, Andrássy út). Ha haza vagy vendégségbe vinnénk MAMO fagyit, akkor kilónként 9500 forintot fizetnénk. 

Az alap vaníliától a málnás sajttortán át a mangóig és a pisztáciás mandulakrémig egyik ízben sem csalódtunk még. A kenések ideális méretűek, akár szórást is kérhetünk rájuk, ha extráznánk rajta. Öröm, hogy már a Tompa utcában is van egy MAMO!

Címkék

Elérhetőségek

MAMO gelato – Tompa utca 1094 Budapest, Tompa utca 23. Facebook-oldal