Keresés EN

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Éjszakai élet

Pici Bar & Nighttaqueria

A Pici bár egy olyan „törzshely” a VIII. kerületben, ahova betérve azonnal otthon érezzük magunkat: parányi méretű, mégis hangulatos, és olyan érzés, mintha csak a haverunkhoz ugrottunk volna fel.

Éjszakai élet

Kicsi a hely, de a buli erős – Bårom Bár

Az Absinthe Tapas Bar helyén nemrég megnyitott új romkocsma, a Bårom Bár egy tenyérnyi kis underground zug, ahol elektronikus zenére menetelhetünk bele az éjszakába a bulinegyed kellős közepén, viszonylag távol a Gozsdu-udvar bulituristákkal zsúfolt diszkóitól, fancy éttermeitől és zajos bárjaitól.

Berlinben, Lisszabonban és Bécsben láttam – bár szerte Európában lehetnek máshol is – olyan helyeket, mint amilyen a május közepén a Dob utcában megnyitott Bårom Bár. Olyan pici, hogy miután megvette az ember a sörét a pultnál, és tesz két lépést befelé, már be is járta az egész helyet. Nem nagyobb, mint egy garzonlakás: belépve az „előszobába” érkezünk, ahol a pultot találni, majd innen jutunk a „nappali-hálóba”, ahol két-három kisebb asztaltársaságnál több be sem fér, bár ez egyáltalán nem jelent problémát. A Bårom tényleg olyan, mint egy kis garzon – sőt, talán az egész ráférne a legnagyobb Csontváry-táblaképek valamelyikére –, az apróságából fakadó otthonosság kimondottan jól áll neki, ráadásul sok jó ember kis helyen is jól elfér, mint tudjuk.

A Bårom Bárt a Dob utca árkádjai alatt találjuk, a Fekete Kutya szomszédságában, szemben a Szomjas Farkassal, az egykori Absinthe Tapas Bar helyén. Tipikus romkocsmaküllemű, ezért sokat nem variáltak a berendezéssel, sőt, még a régi bár kirakatüvegre fújt nevét is fent hagyták, nem beszélve a graffitikről. A bútorokat mintha öt perc alatt szedték volna össze a legutóbbi lomtalanításon, de úgy, hogy nem is válogattak, hanem csak vittek, amit értek. De ez ne ijesszen el senkit, mert kimondottan barátságos hangulatú a hely – persze elsősorban annak, aki bírja a romkocsmás stílust. 

A Bårom Bár nyitvatartása speciálisnak mondható, bár ha hosszátesszük, hogy a bulinegyed szívében van, akkor annyira már mégsem: mindennap 18 órától várják a vendégeket, egészen éjjel 2-ig, amikor zárnak. A hely az underground elektronikáé, és ez nem a kísérletező zajzenét takarja elsősorban. A Bårom egy bulihely, a kisközösségi táncolásé, mintha egy házibulit hoznánk le az utcaszintre valamelyik emeleti lakásból. A helyi erők is jól érezhetik magukat itt úgy, hogy közben nem nyomasztják őket a részeg nyugat-európai hosszúhétvégézők, de azoknak a Budapestre látogató külföldieknek is ajánlott a hely, akik szintén irtóznak a bulituristáktól meg a Gozsdu káoszától és zajától, ám mulatnának jóféle elektronikus zenékre, miközben az igazi budapesti belvárosi miliőben is megmerítkeznek, és magukba szívnak egy kis Kelet-Európát. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Sem sárkányok, sem koboldok nem lakják, csak télen a denevérek – A Szopláki-ördöglyuk

A misztikus nevű, különleges barlangrendszer egy sziklafal tövében nyílik, a Pilisszentkeresztről a Két-bükkfa-nyereg felé vezető turistaút mellett.

Szabadidő

10 izgalmas márciusi program 1500 forint alatt

Rémlénykongresszus, élő hangoskönyv vagy szervezett séta – az a közös ezekben a programokban, hogy nem kell a zsebünk mélyére nyúlni a jegyárakért, mindegyik belefér egy maximum 1500 forintos keretbe!

Neked ajánlott

A