Íme egy hely, amely megidézi a múlt század főúri világának életérzését; teljes kikapcsolódás vár minket a Kőrös egyik legszebb holtága mellet a Hercegasszony Birtokon, ahol a hangulat mellett helyi biokertészeti termékek és remek gasztronómiai élmények várnak ránk.

Hazánkban rengeteg szebbnél szebb kastély található, amelyek egykor főrangúak lakhelyéül szolgált. Mostanában kezdjük újra felfedezni őket magunknak, nem egy közülük szálláshelyként nyitotta meg kapuit. Vadregényes környezetével, különleges ajánlataival és biokertészetével még közülük is kiemelkedik a mezőtúri Hercegasszony Birtok. A klasszicista műemléki védettséget élvező kúria a múlt század harmincas éveinek a hangulatát idézi urbanista dizájnba csomagolva, a mai kor igényeinek megfelelően. 

A hely háborítatlan természeti környezetben található, a Kőrös túrtői holtágánál egy kéthektáros birtokon. A gyümölcsösökkel körbevett szigetet csend, nyugalom és madárcsicsergés tölti meg, a vendégek úgy érezhetik, a rohanó hétköznapjaik után itt megállt az idő. A birtok romantikus hangulatát még jobban átérezhetjük, ha tudjuk, a névadó hercegasszony, Lelbach Irén, Habsburg Albert főherceg feleségének a történetét. A két szerelmes – az asszonyt rangon aluli származása miatt – a férj családjának tiltakozására ellenére kötötte össze az életét.

A szobák és apartmanok egyedi bútorokkal, díszítéssel ellátottak

A birtokon többféle szálláslehetőség közül válogathatnak a vendégek, vannak superior és standard szobák, ahol hét darab egyedileg berendezett szoba közül választhatunk, melyet gyönyörű falfestményekkel díszítettek. A szobák berendezését a múlt század nemesi életvitele, hagyományai ihlették. 10 darab különálló, konyhával felszerelt apartmanszoba is rendelkezésünkre áll, ráadásul a földszintiekhez gyönyörű teraszkapcsolat jár, ahonnan csodálhatják a Birtokot. 

Ha igazán egyedi élményre vágyunk, akkor a vízparti apartmanházakban szállhatunk meg, melyekhez stég és jacuzzi is tartozik.

Ha igazán egyedi élményre vágyunk, akkor a vízparti apartmanházakban szállhatunk meg, melyekhez stég és jacuzzi is tartozik.

Az apartmanok az egykori istállóépületekben kerültek kialakítása, modern és lendületes stílus jellemzi őket, a skandináv dizájnra hajazó lakrészekben a természetes fa felületek, az üde pasztellel tarkított földszínek teremtik meg a barátságos hangulatot.

A Hercegasszony Birtokhoz wellnessrészleg is tartozik, a hatszemélyes jakuzzi, az úszómedence, a finn és az infraszauna gondoskodik arról, hogy a vendégek megszabaduljanak a stressztől, amint átlépik a mesebeli birtok kapuját.

Kóstolók és izgalmas borkínálat az Iréne Bisztróból

A szálláshely külön étteremmel rendelkezik, ahova nemcsak a kúria vendégeit, hanem bárkit örömmel látnak. Az Iréne Bisztróba reggelire, ebédre és vacsorára is betérhetünk, de itt a zamatos fogások csak az alapot jelentik, a hely a legkülönbözőbb programokkal vár mindenkit.

Csécsei László több elismert, rangos helyen dolgozott már, jelenleg az Iréne Bisztró séfje. Az általa komponált fogásokban a szezonalitáson és a frissességen van a hangsúly. Az étlapon olyan sokat sejtető nevek szerepelnek, mint harcsapástétom, padlizsántatár, csepegtettet tejföl, lepénykenyér, báránycsülök, zöldséges árpagyöngy rizottó vagy fokhagymás pok choy. Az édesszájúak pedig sárgabarack fagylattal és sós törökmogyoróval tálalt citromkrémes piskótával fejezhetik be az ételsort. Az egyszerre klasszikus és kísérletező fogások mellé finom borok dukálnak, a borlapon szinte minden számon tartott magyar borvidék nedűje és izgalmas külföldi tételek is megtalálhatóak.

Az Iréne Bisztró rendszeresen tart tematikus éttermi programokat, ezeken az alkalmakon meghívott gasztronómiai szakértők, borászok, sajtkészítők, kézműves sörfőzők biztosítják a minőségi programot a finom vacsora mellé. 

Frissesség a birtok biokertészetéből

A modern konyhatechnológiával készült fogások alapanyagai helyi kistermelőktől származnak. A vendéglátóhely számára elsődleges, hogy a vendégek helyben megtermelt, friss, minőségi zöldségek és gyümölcsök ízeit élvezhessék. A Hercegasszony Birtok saját biokerttel rendelkezik, ami a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanúsítványának büszke tulajdonosa. Az elismerés jól jelzi, hogy az itt megtermelt alapanyagok magas minőségű ökológiai gazdálkodásból származnak. A kertészet lelkes és elkötelezett csapata töretlenül dolgozik, hogy a gazdaság továbbra is méltó legyen az elismerésre.

Körös Völgyi vakáció: a környék legkedvezőbb ajánlata

A Hercegasszony Birtoknak ezen felül van egy különleges ajánlata a látogatók felé, ez pedig a Körös Völgyi vakáció csomag. Ez tartalmazza a szállást, a lehetőséggel élő vendégek a főépületben található superior kétágyas szobák vagy a konyhával felszerelt standard apartmanszobák közül választhatnak. A csomagot választók bevezetést nyerhetnek a helyi gasztronómia varázslatos világába, a reggelit az Iréne Bisztró bőséges kínálatából fogyaszthatják el, és a helyszínen lehetőség van választani vacsorát, mivel heti élményvacsora kínálattal készül a birtok.

A Hercegasszony Birtok ingyenes, őrzött parkolást biztosít a vendégek számára, a wifi-szolgáltatás természetesen díjmentes a birtok egész területén. A kutyabarát helyszín nem csupán a párok, családok kellemes élményeit biztosítja, de örömmel ad helyet csapatépítő tréningeknek is. A romantikus, vadregényes birtok és környezete kiváló helyszíne esküvői fotózásnak és persze magának a menyegzőnek is.

Címkék