Mindig nagy boldogság, amikor minőségi helyekre találunk a városhatáron kívül. A törekvés megvan, és egyre klasszabb éttermek, pizzázók, cukrászdák várják a helyieket és a kirándulókat az agglomerációban is. Csömörön immár másfél éve működik a CIAO, ami hamar belopta magát a vendégek szívébe. Ezen egyáltalán nem csodálkozunk, hiszen otthonos, valódi családi ebédes/vacsorás hely, finom pizzákkal, olasz klasszikusokkal.

We Love Csömör

Csömör szuper hely, technikailag egy zsáktelepülés, vagyis átmenőforgalma nincs, ide célirányosan érkeznek az emberek. Például a lovardákba, a Csömöri-patak forrásvidékére vagy a horgásztóhoz pecázni, kirándulni, piknikezni, a szüreti bálra, a bringafesztiválra. Aktívak a sváb és a szlovák nemzetiségi programok, kulturális események is, a hagyományőrzés is fontos Csömörön, sokat tesz érte a közösség. Adott hát ez a kedves település, ami folyamatosan fejlődik a tradíciók életben tartása mellett, így természetes, hogy kicsit lassabb tempóban, de egyre-másra nyiladoznak az új helyek is. 

A CIAO szíve a fatüzeléses kemence

A CIAO időszámításának egyik legfontosabb dátuma 2021 áprilisához köthető, ugyanis ekkor érkezett meg Szicíliából a kemencéjük. Pontosan egy időben az egyik tulajdonos, Attila kisfiával. Az étterem egy körforgalom közvetlen közelében, a Középhegy felé tartó út mellett található, jó parkolási lehetőségekkel. de akár biciklivel is érkezhetünk pizzázni, pláne melegebb időben, amikor a teraszon is időzhetünk. Már az étteremhez közelítve is érződik az orrot és a szellemet is kényeztető pizzaillat, ez a fatüzeléses kemence egyik nagyon áldásos hozadéka. Belépve a CIAO-ba ez csak fokozódik, és ekkor már látszik a lobogó tűz is, valamint a pizzák előkészítését is megfigyelhetjük, ez természetesen nincs rejtve a vendégek elől. 

Nápolyi stílus, saját megvalósítás

Ádám Attila nem ma kezdte a pizzázást, sok helyen sokféle stílust és iskolát megfigyelhetett, ezért úgy gondolja, a CIAO pizzái nápolyi stílusúak, de az alapreceptúrában vegyíti minden olyan tudását, ami miatt szerinte élményszerű lehet ez a fogás. A puha, felhősebb harapásélmény helyett náluk a tésztának megvan a ropogóssága is. A feltétek sem áztatják el a hosszan kelesztett pizzatésztát. 

marinara, Margherita, pármai sonkás vagy éppen tonhalas alapverziók mellett minden hétre jut egy-egy extra ajánlat pizzából, tésztából és levesből is. Az étlap nincs bő lére eresztve, kellemes egyensúlyi állapot alakult ki, mindenből hozzák a kedvenceket. 

Többször is jártunk náluk, és lettek már pizzakedvenceink is. Az egyik a bufala, ami egyszerűségében nagyszerű, hiszen bivalymozzarella, koktélparadicsom, bazsalikomlevelek és olívaolaj kerül rá. A crudo is jó választás: paradicsomos alap, mozzarella, pármai sonka és friss rukkola dobja fel. Arra is lehetőségünk nyílik, hogy saját preferencia szerint állítsuk össze a vágyott pizzát, hiszen az articsókától a szárított paradicsomig rengeteg ínyencséget tartanak a pizzapultban. 

Amikor a carbonara tényleg carbonara

A CIAO konyhafőnökének temérdek olasz éttermes tapasztalata rengeteget segít abban, hogy a fogásaik eredetiségük miatt lehessenek népszerűek. A carbonara guancialéval (érlelt olasz tokaszalonna) készül, sok parmezán és tojás segítségével, a lasagnét a fatüzeléses kemencében fejezik be, de a saltimbocca is a valódi receptúra alapján készül. Változtatást maximum a modernebb tálalásban láthatunk, de az ízek és a receptek autentikusak. 

Szívvel-lélekkel, olaszul

Attila és Sándor meg persze az egész csapat rendkívül büszke a vendégkörükre. Arra is, hogy aránylag hamar kialakult egy törzskör, akik örömmel kóstolják meg az újdonságokat, és hiába ismerik már jól az állandó étlapot, bármikor szívesen érkeznek egy tésztára, pizzára. A visszajelzésekben mindig szerepel az ízletes ételek mellett az odafigyelő, szívélyes vendéglátás, hogy a csapatot tényleg érdekli a vendégek véleménye, javaslata, abszolút megvan a párbeszéd. Ha a CIAO-ban ajánlást kérünk a pincérünktől, biztosan lesz egy-egy története és javaslata, ha nem tudunk dönteni. Amennyiben bármilyen egyéni kérésünk lenne, azt is könnyedén megoldják, nincs lehetetlen. A tulajdonosok pedig a legtöbbször eleve a házban tartózkodnak, mert jól tudják, hogy fontos a házigazda jelenléte

Csömör és a környék is örülhet, hogy van egy ilyen megbízható étterme, ahová ugyanúgy betérhetünk egy sietős hétfői pizzaebédre, mint ahogy náluk tölthetjük a családi vagy baráti szülinapot is, proseccóval, spritzekkel és klasszikus tésztákkal, pizzával. A zenei aláfestés pedig nem ütött-kopott italo disco lesz, náluk mindig olasz rádió szól, aktuális favoritokkal, hadarós műsorvezetőkkel. Kellemes az olasz szó az ebéd mellé.

Címkék

Elérhetőségek

CIAO Pizza Csömör 2141 Csömör, Páva út 1. Facebook-oldal Weboldal