Nemcsak a szerkezet, de a teljesen bebútorozott szobák is napvilágra kerültek a Duna-parti luxusszálloda bontása közben, úgyhogy a kíváncsi bámészkodók is láthatják az otthagyott szekrényeket, tükröket, ágyakat és festményeket. Major Kata fotósunk megörökítette az átalakítás előtt álló Sofitel bontását.

1982-ben nyitotta meg kapuit a Duna-korzó egyik ikonikus szállodája, a Sofitel, akkori nevén Atrium Hyatt Szálló. A tízszintes, 365 szobás hotel a II. világháborúban megsérült, majd elbontott Lloyd-palota és a Triesti Általános Biztosító székházának helyén épült, és a korszak egyik legfontosabb építésze, Zalaváry Lajos tervezte.

A 2020-ban bezárt épület kívül-belül megújul, az emblematikus homlokzat helyén pedig egy üvegfelület lesz majd látható, amit Victor Vasarely op art művészete inspirált. Az újranyitás dátumáról egyelőre nincsenek információk, várhatóan évekbe telik még, mire befejeződik az átépítés, ami a New Yorkban alapított Asymptote Architecture építészeti cég, illetve a magyar felelős tervezőiroda, a Bánáti + Hartvig Építész Iroda tervei szerint valósul meg.

Címkék