A BudapestGO az agglomerációban élőknek is kedvez legújabb funkciójával. A BKK applikációjában a MÁV–VOLÁN-csoport együttműködésében korábban a MÁV–HÉV és MÁV-START érintett járatai után január 25-től már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő regionális autóbuszainak valós idejű adatai is. Így az utasok láthatják az autóbuszok aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba, vagy mikor indulnak onnan.

Elérhetőek tehát a Volánbusz 300-899 számú regionális járatainak valós idejű járatinformációi. Az újítás elsősorban az agglomerációban élőknek nyújt segítséget, akik közül sokan nap mint nap utaznak lakóhelyük és a főváros között. A fejlesztésnek köszönhetően ezentúl az agglomerációban élők a regionális járatok esetében is pontosan láthatják, hogy a lakóhelyük és a célállomás között milyen járatokkal és mennyi idő alatt tehetik meg az általuk tervezett utat.

  • Térképen követhető, hogy éppen hol jár a sárga színnel jelölt busz, és mikor érkezik a megállóba, így kiszámíthatóbb lesz a közlekedés.
  • Amennyiben a járat elindult a végállomásról, a megállóhelyeken is valós adatok jelennek meg.
  • Utazástervezés során a Beállítások menüpontban állítható be, hogy a Volánbusz-járatokkal is tervezzen az alkalmazás.
  • A „Járműről tervezek” funkcióval ez úgy is lehetséges, ha az utas már felszállt a járatra.
  • A BudapestGO abban is segít az ügyfélnek dönteni, hogy az agglomerációból egy elővárosi vonattal vagy egy regionális busszal lehet-e gyorsabban átszállni a BKK egyik járatára és elérni a fővárosi célját.
  • Az utazástervezés mellett az utasok a helyi és a helyközi (kivéve környéki) Volánbusz-járatok igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket továbbra is megvásárolhatják a BKK-nak a Közlekedési Mobiljegy rendszerhez csatlakozó alkalmazásában.

Májusban a BudapestGO új funkciókkal bővült, így az applikáció még pontosabb tervezést nyújt a kerékpárral közlekedőknek, és elérhetővé vált a Telebusz és a Telefogas szolgáltatása is. Októberi újdonságként pedig már a járműről is lehet utazást tervezni, ami akkor nyújthat jelentős segítséget, ha éppen sietve szállunk fel egy járatra, és pontosítani szeretnénk az útitervet, vagy megnézni, hogy mikorra érkezünk meg. Az applikáció legújabb verziója letölthető a Play áruházban és az App Store-ban. Bővebb információ és a funkciókat bemutató videók a bkk.hu/budapestgo oldalon érhetők el.

Címkék