Ikarus buszok, ikonikus régi autócsodák és reptéri tűzoltóautó is várja a látogatókat a mozdonylegendák mellett az egykori Északi Járműjavítóban újra megnyitott Közlekedési Múzeumban.

Május 28-tól újra megnyitja kapuit a Közlekedési Múzeum leendő otthona az egykori Északi Járműjavító területén, Kőbányán. A tavaly nagy sikert aratott kiállítás most kétszer nagyobb területen, számos újdonsággal várja a látogatókat. A páratlan ipari helyszínt és a hazai vasút történetét bemutató, Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című kiállítás mellett a múzeum gyűjteményének legújabb szerzeményeit is most először láthatja a közönség. 

Az újra megnyitott kiállítótérben egy jeggyel két kiállítás tekinthető meg. Egyfelől ott van a Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című tárlat, ami az Északi Járműjavítóban karbantartott mozdonyokkal, vasúti járművek modelljeivel, fotókkal és plakátokkal meséli el az ország egykor legnagyobb vasúti műhelyének történetét, továbbá bemutatja az új Közlekedési Múzeum legfrissebb látványterveit, az építészeti tervezéssel párhuzamosan folyó gyűjteményfejlesztési, értékmentő munkát is. A Fókuszban a gyűjtemény című kiállítás pedig a múzeum legújabb megvásárolt kincseit, legfrissebben restaurált járműveit, a gyűjtemény még felújítás előtt álló, de rég nem látott vagy soha be nem mutatott darabjait mutatja be. 

A kiállítás anyagában szerepel többek között egy Ford T-modell, egy nemrég restaurált faros Ikarus busz, egy eddig még nem látott DKW Meisterklasse, a FOAM-2 Dragon reptéri tűzoltóautó, a Magyar Televízió Ikarus autóbuszból kialakított egykori közvetítőkocsija, továbbá ZIM, Volga és Pobeda autók is. Látható lesz továbbá egy MTB-82 trolibusz, amivel a II. világháború után újra beindult a budapesti trolibusz-közlekedés. Az egyik legizgalmasabb kiállítási tárgy pedig egy szovjet luxuslimuzin, amivel az 50-es években az állami és vállalati vezetők jártak, és összesen 100 darab volt belőle az országban. A május 28-án újranyitó kiállítás szeptember 30-ig látogatható. 

Címkék