Újhullámos cukrászdát többet is ismerünk, ám olyanról, ahol a madártej a zászlóshajó, ami meg is határozza az ott kapható termékek listáját, egészen addig nem volt tudomásunk, amíg pár nappal ezelőtt meg nem nyitotta kapuit a Westend pláza földszintjén a Tejmadár nevű hely. Afelől semmi kétségünk, hogy rövid időn belül népszerűvé fog válni – a madártejet (majdnem) mindenki szereti, a személyzet kedves és mosolygós, az újsulis cukrászda pedig jól néz ki: tágas, világos, elegáns és hívogató.

A francia eredetű desszert, a madártej a világ egyik legegyszerűbb édessége, mindössze tej, tojás és vaníliás cukor kell hozzá. Ennek ellenére az elkészítéséhez szükség van nem kevés precizitásra, odafigyelésre és szakértelemre, mert könnyen zátonyra lehet futni vele készítés közben. Ugyanakkor egy olyan édességről beszélünk, ami könnyedén feldobható ezzel-azzal, így a madártej sokféle irányban továbbfejleszthető. A Tejmadárban a hagyományos íz mellett sokféle ízváltozat kapható, még olyan is, ami teljesen saját fejlesztés. 

A Tejmadár első üzlete a Westend földszintjén nyitott meg, ám nemcsak a bevásárlóközpontból lehet belépni a cukrászdába, hanem az utcáról, a Váci út felől is. Már ránézésre az az érzése támad az embernek, hogy itt egy tudatosan kitalált és megtervezett új brandről, egy jövő- és reménybeli franchise-ról van szó, és nem csak egy önmagában álló üzletről. A cél pedig ez: egyik Tejmadár cukrászdát nyitni a másik után, sorra a plázákban Budapest-szerte. Otthonosság és elegancia árad az egész helyből, ez a vizuális védjegye, és ez a hangulat a madártejhez is jól passzol. 

Na de milyen a madártej a Tejmadárban? Isteni, nem tolakodóan, de egyértelműen édes és bársonyos ízű. Nehéz abbahagyni a madártejevést, miután az ember kirendel belőle egy tálkával, és belekóstol. Pláne hogy többféle ízben, szórattal és öntettel is kérhető. De ehetjük persze a hagyományos ízben is, sőt vegán módra is, és (szigorúan a felnőttek számára) létezik a saját fejlesztésű, Baileyszel bolondított verzió is. Az alap 1090 Ft-ba kerül, a vegán 1190 Ft-ba, és ha ezt krémlikőrrel is feldobnánk, az plusz 480 Ft kiadást jelent. A különféle szóratok és öntetek 100 Ft-tal, az ízek pedig 150 Ft-tal emelik meg a madártejünk árát. 

A különféle madártejek és édességek mellett a Tejmadárban reggelizni is lehet, tojásételek és szendvicsek (1490–1590 Ft) meg saláták (2590–2890 Ft) közül választhatunk. Előbbiek önmagukban és menüben is kérhetők. A későbbiek folyamán lesznek könnyű ebédek, elsősorban levesek, egészen pontosan krémlevesek, mert azok eléggé illenek a madártejhez. Krémesek és könnyűek.
 
A Tejmadár most még egy friss üzlet, ami egyelőre építkezik. Ám már most érezni minden egyes elemén az átgondoltságot, az igényességet és azt a célkitűzést, hogy itt ne csak valami finomat fogyasszon a betérő, hanem vissza is térjen. Lehetőleg minél többször. 

Címkék

Elérhetőségek

Tejmadár 1062 Budapest, Váci út 1–3. (a Westend földszintjén) Facebook-oldal Weboldal