Októberben nyitotta meg kapuit Budán, az Allee közelében a Greenhabit, melynek köszönhetően egy közérthető, egészségtudatos és vitamindús „health kitchennel” gazdagodott a környék. Decembertől nemcsak szuperegészséges ebédek és vacsorák várnak ránk, de indíthatjuk a napot finom reggelivel, vagy beülhetünk a zöldségekkel és gyümölcsökkel turbózott hedonista brunchra. Ha kávézni akarunk, akkor pedig egyértelmű választás lesz a Greenhabit, decembertől a legjobb minőségű specialty kávékért a The Barista League győztesei, Viszneki Vivien és Haddad Nassim felelnek. Az újítást azért is üdvözöltük nagy örömmel, mert az Allee környékéről már régóta hiányzott egy olyan hely, ahol specialty kávék és finom reggelik várnak ránk.

Októberben elsők között látogattunk el a Greenhabitbe, mely színes salátáival, szezonális alapanyagaival és egészséges fogásaival hamar megmutatta a XI. kerületnek, mi fán terem a „health kitchen”, és hogyan válhat az egészséges étkezés mindennapi kihívásból szerethető szokássá. Mostanra a Greenhabitben található, ízekben gazdag platek, vitamindús saláták és gluténmentes flatbreadek már ismerősek lehetnek a környéknek, viszont egyre nagyobb igény lett arra, hogy egy jó kávét is lehessen inni, és ha már kávé, akkor a reggeli sem hiányozhat az étlapról. 

Ráadásul az Allee közelében eddig nem is igazán találtunk olyan helyet, ahol beülhetünk egy hosszú brunchra vagy felkaphatunk valami egészséges reggelit, és egy igazán jó specialty kávézó nyitásának is bámikor örülünk, így a Greenhabit mostantól abszolút betölti ezt az űrt az új reggeli étlapjával és szuper kávékínálatával.

Reggelire választhatunk hagyományos, és csak fehérjéből készült omlettet, ami a már jól ismert sültpaprika-mártással érkezik, és ízlés szerint sajtokkal, zöldségekkel vagy baconnel extrázhatunk. Emellett roppanós toastok készülnek kovászos kenyérből, paradicsomos-pestós, céklás-kecskesajtos és omlettel megpakolt változatban, édes oldalról pedig a kókusztejes, szilvás-fahéjas zabkása zárja a reggeli étlapot. 

Velük indíthatjuk a napot az Allee mellett, hétköznap már reggel 8-tól, hétvégén pedig 9-től kezdődően. A reggeliből pedig hamar brunch kerekedhet, ha mimosát, vagy frissen facsart narancslevet választunk a fogások mellé. A ráérős, hedonista brunchok egészen délután 3-ig elhúzódhatnak, hétköznap pont úgy, mint a hétvégén.

Reggeli persze nincs kávé nélkül, és ennek beszerzésekor is fontos volt, hogy szerethető, megbízható forrásból kerüljenek az alapanyagok a Greenhabit konyhájába. A kávékat a Barista League 2022-es győztesei, Haddad Nassim és Viszneki Viven biztosítják a Vivana kávézóból, ahonnan saját pörkölésű arabica kávék kerülnek a kávégépbe. Az plate-ekről és bowlokból ismert élénk színek viszont a forró italokat sem kerülték el, koffeinmentes opciónak céklás-, faszenes- vagy matcha lattét is választhatunk.

Címkék

Elérhetőségek

Greenhabit 1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8–10. Facebook-oldal Weboldal