Szponzorált / gasztró

szerkesztés

Café Gourmand néven megnyílt a Csokoládé Akadémia kávézója – Belekóstoltunk, és nagyon szerettük

Szerzők

  • Támogatott szerkesztőségi tartalom

2022. 11. 24. 11:55

Budapest közvetlen közelében, Nagytarcsán van egy tikos csokibirodalom, ahol kezdő cukrászok és profi szakemberek tökéletesítik a csokoládéval kapcsolatos tudásukat a Goodwill Kft.-nek köszönhetően. A hazai családi vállalkozás 1996 óta látja el alapanyagokkal és felszerelésekkel a legnagyobb csokigyártókat, cukrászdákat és kézművescsokoládé-készítőket. A Csokoládé Akadémia és a budai mintaboltjuk mellett idén megnyitották csodás kávézójukat a Villányi úton, ahol belekóstolhattunk a művészi csokoládékba, a torta- és macaronkölteményekbe, valamint a kávékülönlegességekbe, miközben belemerültünk a csokoládékészítés fortélyaiba.

Café Gourmand, a francia desszert

Ha fél óra erejéig Párizs egyik modern cukrászdájában szeretnénk magunkat érezni, akkor mindenképp látogassunk el a Csokoládé Akadémia Villányi úti kávézójába, ahol nemcsak a desszertek és a kávék minősége versenyez nyugati társaival, de kikérhetjük a franciás Café Gourmand-tálat is, ami nem más, mint egy csésze kávéval vagy forró csokival kísért desszertválogatás.

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

A tálat négyféle ízvariációban kóstolhatjuk meg, mi a málnás-pisztáciás vonalon indultunk el, egy szemet gyönyörködtető, rétegezett süteménykölteményt kaptunk, mellé málnás bonbon és egy élénk színben pompázó macaron érkezett, valamint kóstolhattunk pár szem málnás fehér csokiba forgatott áfonyaszemet is. Az őszi-téli szezonra hangolódva azonban a körtés-diós ízvilág felé is kalandozhatunk, de a mesteri klasszikus, az Opera-desszert is igen csábító.

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

A Café Gourmand-ban az édesszájúak élveznek elsőbbséget: a pult roskadozik az izgalmas csokikülönlegességektől, a bonbonoktól, a pralinéktól és a szivárvány minden színében pompázó macaronoktól, nyáron pedig a különleges ízvilágú, krémes fagylaltoktól.

A kávézóban a desszertek mellett a frissen sült, sós péksüteményekből sincs hiány. A csokoládé illatánál csak a gőzölgő kávéé csábítóbb, ami a luxuskategóriás La Marzocco kávégépben készül, hazai pörkölésű kraft kávékülönlegességekből, a Black Sheepnek és a 42 Coffee Roasterynek köszönhetően. Az árak meglepően barátiak, a kiszolgálás pedig szuper kedves.

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

Érdekesség, hogy az 1970-es és 1980-as években szintén kávézó működött a Villányi út 74. szám alatt, Karolina Eszpresszó néven, melyről 1984-ben Karinthy Ferenc is megemlékezett naplójában. Haza, ebéd, pihenő, s munka éjfélig. Közben még le fagylaltozni a Karolina presszóba.”

A Goodwill-sztori

A Goodwill Kft. sztorija 1996-ban indult, a családi vállalkozás ma már több lábon áll, Dani Zsolt, a bolthálózat fejlesztési igazgatója és a Café Gourmand vezetője avatott be minket a csokoládébiznisz kulisszatitkaiba. A Goodwill Kft. a legnagyobb hazai csokigyártókkal, manufaktúrákkal és cukrászdákkal működik együtt, a legmagasabb minőségű csokoládé-alapanyagokat hozva be külföldről, nem beszélve a profi gépekről és azokról a felszerelésekről, amelyek elengedhetetlenek egy csokoládémanufaktúra számára. 

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

Nagytarcsán pedig nemcsak a Goodwill Kft. székhelyét találjuk, de a Csokoládé Akadémiát is, ahol a kezdő hobbicukrászok, a profi cukrászmesterek és a séfek különböző tanfolyamokon sajátíthatnak el mindent, amit a csokoládéról, a desszertekről vagy a fagylaltokról tudni kell. 

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

Pár éve Nagytarcsáról egészen a Villányi útig vezetett a Goodwill Kft. útja, itt hozták létre belvárosi mintaboltjukat, ahol akár mi is bevásárolhatunk a csokoládékból, a cukrászkellékekből és a dekorokból. A bolt mellett idén megnyitott a Café Gourmand kávézó, ahol már nemcsak megszemlélhetjük, de bele is kóstolhatunk a Csokoládé Akadémia desszertkölteményeibe.

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

Hobbicukrászok és profi csokikészítők, figyelem!

A Café Gourmand-ban nemcsak kóstolhatunk, ha megtetszik egy csokoládé, vagy kedvet kapunk, hogy otthon kísérletezzünk, akkor a mintaboltban profi iránymutatást kapunk, alapanyagokat és kellékeket vásárolhatunk. A legkiválóbb belga csokoládéktól és a színes dekorpasztilláktól kezdve a ghánai és venezuelai kakaóbabból készült, különböző aromájú és intenzitású csokoládékon és a pazar magkrémeken keresztül a profi fagylaltporokig és az egzotikus gyümölcspürékig rengeteg izgalmas összetevő közül válogathatunk. 

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

„Egyszer eljött egy 80 éves bácsi a kezdő csokikurzusunkra, azóta ő készíti az édességeket az egész családnak, máskor pedig besétált a mintaboltba egy lány, hogy szeretne csokoládét készíteni, azóta saját vállalkozása van” – sztorizott Zsolt a sikerekről.

És valóban, a Café Gourmand-ban nemcsak az ízeket élvezhetjük, hanem beleshetünk a csokoládékészítés kulisszatitkaiba is, ahol ihletet kaphatunk a következő hobbinkhoz. Ha pedig csak elmerülnénk a csokoládék és a gőzölgő kávék illatában egy csipet franciás sikkel, akkor garantált, hogy visszatérő vendégek leszünk a Csokoládé Akadémia kávézójában.

Fotó: Café Gourmand By Csokoládé Akadémia

Hasonló tartalmak

Admin mode