A Balatonakarattyáról is ismert The Rusty Coffee már második budapesti egységét nyitotta, ezúttal az Opera közvetlen szomszédságában. A környezet itt is különleges, a finom kávé és a kézműves süti elfogyasztását ezúttal nem a panoráma vagy a jókora kert, hanem a gyönyörű épület látványa teszi még élvezetesebbé.

Jó öt éve mutatkozott be Balatonakarattyán a The Rusty Coffee Box, ami a csodás kilátás és a finom specialty kávé miatt hamar a helyiek kedvencévé vált. A tulajdonosok ezek után úgy döntöttek, hogy Budapestre is elhozzák a Rusty érzést. A pasaréti üzlet világos, kényelmes belső részében vagy a jókora, árnyékos kertben kávézhatunk, de finom brunchfogásokat és könnyed ebédeket is rendelhetünk.

Másfél hónapja ismét újabb helyet nyitottak a Rustysok, így már az Opera mellett, az Andrássy útról nyíló csendesebb utcában is élvezhetjük finom kávéikat. A beltér letisztult és elegáns, megnyugtatóan hat a környező utcák nyüzsgésében, tökéletes, ha szusszannánk egyet bevásárlás, sétálgatás közben, vagy egy húzósabb munkanapon egy igazán jó kávé mellett szeretnénk megírni egy e-mailt. A terasz hangulata még kellemesebb, innen közvetlenül az Operára látunk, a próbákról kiszűrődő zeneszó közben igazi franciás vagy olaszos hangulatban kortyolgathatjuk a feketénket.

A Rustyban a One Eleven kávéit kóstolhatjuk, egy klasszikusabb ízvilágú és egy formabontóbb, gyümölcsösebb ízű típus közül választhatunk (pl.: espresso 700 Ft, cappuccino 950 Ft), amelyek havonta változnak, időről időre pedig feláras különlegességek is lesznek. Az italokhoz jelenleg finom kézműves süteményeket, pékárut választhatunk, hamarosan pedig szendvicseket is kóstolhatunk.

Ha öt perc nyugalomra vágyunk a rohanásban, akkor a The Rusty Coffee Opera tökéletes választás lehet egy kis kikapcsolódásra, érdemes hozzájuk ellátogatni.

Címkék

Elérhetőségek

The Rusty Coffee Opera 1061 Budapest, Dalszínház utca 10. Facebook-oldal