Több mint 850 ezer legókockából épült meg a Lánchíd műemlék oroszlánjainak 1:1 méretarányú mása, mely a Clark Ádám téren foglalta el őrhelyét.

Gőzerővel folyik a Lánchíd teljes körű felújítása, mely várhatóan a jövő év második felében készül el. Ez nemcsak azért remek hír, mert újra járható lesz fővárosunk egyik forgalmas csomópontja, de azért is, mert jövőre ünnepeljük Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 150. évfordulóját, így Magyarország egyik legszebb jelképe és fővárosunk legklasszabb hídja az ünnepségre újra régi pompájában fog tündökölni. 

Mindeközben árgus szemekkel figyeljük a felújítás lépéseit, az pedig különösen izgat mindenkit, hogy mi történik a híd őrzőivel, a Lánchíd peckes kőoroszlánjaival. Ahogy arról már beszámoltunk, a szobrokat restaurálták, alaposan megtisztították a kőbundákat, és visszakerültek eredeti helyükre. Ma pedig az igazi oroszlánszobrok mellett egy hasonmás is feltűnt, mely nem kevesebb mint 850 ezer legókockából épült fel. A 2,8 tonnás legóalkotás a műemlék oroszlán 1:1 méretarányú mása, melyet a Clark Ádám téren mi is megcsodálhatunk.

Címkék