Semmi nem mutatja talán jobban egy város gasztronómiai fejlődését, mint amikor azt látjuk, hogy a mindennapok street food kínálata is egyre magasabb minőségre és változatosságra törekszik, miközben az őszintén kedves kiszolgálással – és finom ételeivel – folyamatosan növeli törzsközönségét. A Wesselényi utcában nyáron nyílt Laffa pont az ilyen üdítő helyek egyik legjobb példája.

Amikor Abud 8 évvel ezelőtt ösztöndíjas mérnökhallgatóként költözött Budapestre, az első gondolata nem feltétlenül az volt, hogy elemi erővel robbanjon majd be a hazai shawarma-piacra, de az élet végül úgy hozta, hogy ez is bekövetkezett. Két barátjával – a szintén mérnökhallgatóként érkezett –, Karimmal és Fueddel júliusban megnyitották az arab-török, de még francia-kanadai elemeket is magán viselő Laffát, ami a bulinegyed szélén a turisták mellett már a környék magyar törzsközönségét is meghódította.

Nem kell a dolgokat túlragozni, túlmagyarázni az egyszeri betérő vendég úgyis az alapján fog dönteni, hogy ízlett-e, amit kapott és ha igen, akkor is vissza fog jönni, ha még – ne adj Isten – picit sorba is kell érte állni. Kora délutáni látogatásunkkor kértünk mi mindent, amin csak megakadt a szemünk, Abud felesége, Éva pedig hamarosan hozta is nekünk a tartalmas és remek ízű falatokat.

A csirkés shawarmával (1850 Ft) kezdtünk, amiből bár már ettünk korábban jó pár igencsak finoman elkészítettet, ez egyértelműen a legjobbak közé tartozott. Kihagyhatatlannak tűnt a különböző feltétekkel is kérhető, francia-kanadai poutine (1690 Ft) is, ami valójában a kanadai Quebecből az 1950-es években hódító útjára induló étel, fő elemei pedig a hasábburgonya és a friss sajt (eredetileg majdnem túró). Kijelenthetjük, hogy önmagában csak ezért a házi hasábburgonyáért is vissza fogunk jönni.

Természetesen nem mehettünk el a török eredetű street food, a törökül krumplit jelentő kumpir (1790 Ft) kóstolása nélkül sem, ami leginkább a mi héjában sült burgonyánkra hasonlít, de itt a megsült burgonya egy részét kikaparják és vajjal, sajttal, valamint különféle választható feltétekkel keverik össze. A fővárosi street food egyre csak erősödik, a Wesselényi utca is bőven megér egy látogatást!

Címkék

Elérhetőségek

Laffa 1075 Budapest, Wesselényi utca 13. Facebook-oldal