A most bemutatott – és meg is nézhető – kisfilmben életre kelnek a Budapest stílusát egykor jelentősen meghatározó kupolák.

Elkészült Az eltűnt budapesti kupolák című rövidfilm, amely már megnézhető a YouTube-on. A rendhagyó kisfilm egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, és különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros stílusát egykor jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. 

Örömmel és büszkén mutatjuk be legújabb szerelemgyerekünket, miközben az ég felé nézünk, ugyanis ezúttal Budapest eltűnt kupoláit keltjük életre. Ehhez ugyanazt a kevert filmes technikát alkalmaztuk, ami az »Eltűnt Budapest« című trilógiánknál már kiválóan bevált, azaz első körben archív képeket digitalizáltunk be, amiket ezután a legmodernebb 3D-megoldásokkal mozgósítottunk. Ezzel a különleges időutazással szeretnénk egy kis betekintést nyújtani a nézőknek, hogy milyen is lehetett élni a háborúk és a szocializmus előtti Magyarországon, milyen utcakép volt jellemző a fővárosra – fókuszban a kupolákkal – írják a készítők.

Címkék