Bagdi Bence és felesége, Liska Szilvia Berlinből hazatérve valósították meg álmukat, hogy egy olyan „munkahelyet” hozzanak létre, ahol remekül érzik magukat. A specialty kávék világában komoly tapasztalatot szerzett Bence – párjával együtt – remek ízléssel alakította ki a kínálatot, amit fantasztikus házi szendvicsek egészítenek ki.

A kínálat egy dolog, de létezik egy olyan alkotóelem is, ami vagy van egy vendéglátóhelynek, vagy nincs: a pozitív hangulat és kisugárzás. Vannak olyan üzlethelyiségek, amikről a folyamatos, hangulattalan újranyitásokat látva néha azt gondoljuk, hogy talán el vannak átkozva, pedig az a helyzet, hogy valójában a helyi csapat minden apró rezdülése jön át pontosan. A Budafoki út elején lévő Nanu atmoszférája pont ezért nyugodt és családias, olyan, ahova egyszerűen jó betérni.

Az egykori fénymásoló üzletből saját kézzel kialakított belső tér nincsen túlragozva, fehér falak, letisztult, északi modernizmus, mégis egy olyan, jólesően nyugtató vibrálás hatja át a Nanut, ami csak a tulajdonos házaspár és Trócsányi Boldizsár barista kisugárzásából eredhet, illetve abból, hogy abszolút önazonos a hely, amit ráadásul jól érezhető szeretettel és alázattal vezetnek.

Ráadásul közel sem – a néhány specialty kávézóban előforduló – kisujjeltartós, álhipszterkedő kávésznobulás folyik itt, hanem egy őszinte vendégszereteten és minőségi kínálaton alapuló edukációs szándék van jelen. A légkör pedig annyira családias, hogy betérve úgy beszélgettünk közel két órát a házigazdákkal, mintha évtizedes cimborák lennénk.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki tanulni szeretne az újhullámos kávékról, az nem fog csalódni, aki pedig rajong a reggelinek, tízórainak való kiváló házi falatokért, az keresve sem találhat jobb helyet. A Bence által készített sütik gluténmentesek és többnyire vegánok is, és olyan komplex ízbomba mind, hogy azonnal függők lettünk. A pumpkin spice névre hallgató mályvacukros-sütőtökös szelet (1000 Ft), az isteni házi granola (700 Ft), a légies állagú tahinis banántorta (1200 Ft) és a sóréteggel egyensúlyossá varázsolt brownie (1000 Ft) egytől egyik remekül el van találva.

Az ételkínálat jelenleg mindössze kétféle szendviccsel egészül ki, de az igazat megvallva annyira telitalálat mind a kettő, hogy nemhogy hiányérzetünk nincsen, de csak a szendvicsekért is vissza fogunk jönni. A hummuszos toasthoz (1950 Ft) a kovászos kenyér a Megszegett Ígéret Pékműhelyből jön, rajta pedig házi hummusz, ropogósra sütött csicseriborsó, házi savanyúkáposzta és a konyhában kevert zaatar fűszerkeverék található, a kimcsis-sajtos toasthoz (2250 Ft) pedig 3-4 hétig erjesztik hátul a házi kimcsit, amibe cukor helyett reszelt almát tesznek. A kínálat első ránézésre egyszerűnek tűnhet, de valójában egy elképesztő ízorgia, ami az alapízek egyensúlyos játékán alapul.

Gyakran elgondolkozunk, hogy a BBB környéke – illetve Lágymányos – mivel lehetne még teljesebb, még trendibb és még magasabb szintű kínálatot nyújtó lokáció, ám a Nanuval szépen csendben ismét feljebb lépett egyet a környék.

Címkék

Elérhetőségek

Nanu coffee & stuff 1111 Budapest, Budafoki út 9. Facebook-oldal