Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Új egységet nyitott a Salve, már Újbudán is kapható Ferencváros egyik legjobb pizzája

Könnyed tészta, remek olasz alapanyagok, friss saláták, kedves kiszolgálás – Újbudán is van már Salve pizza!

Gasztró

Keződik az asztalfoglalás a jubileumi, meghosszabbított Országos Étterem Hétre

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény.

Gasztró

Műanyag dobozos menzaételek helyett fine dining – A Food Revolution új szintre emelte a házhoz szállítást

Műanyag dobozba pakolt, vastagon sűrített ételek helyett éttermi minőség: a Food Revolution vállalta az ételkiszállítás új szintre emelését.

Gasztró

„Mentesen is teljesen” – Kipróbáltuk a Láng Fánk gluténmentes lángosát és fánkját

A gluténérzékenység nem tréfadolog, és aki ebben a betegségben szenved, az pontosan tudja, hogy a teljes életmódváltás részeként, hátralévő életében a magyar gasztronómiai néplélek két komoly alappillérét is nélkülöznie kell: a lángost és a fánkot. Illetve csak kellett, mert Pólya Tündéék olyan glutén- és tejmentes falatokkal várnak minket, melyekből bárki kedvére falatozhat, ráadásul tényleg jóízűen!

Nem fogunk hazudni, sajnos többünket is érint a dolog. Ahogy teltek az évek, néhányan azt vettük észre, hogy jó érzés kerülni a glutént és őszintén szólva egyre több mindent. Néhány hete az Oktogon melletti szuper gluténmentes étteremben, a Drumfban került szóba a gluténmentes lángos, mint szívünk igazi vágya, Kemencei Mónika pedig egyből Pólya Tündéhez irányított minket, ha igazán jót szeretnénk enni.

Tündéék 2018-ban kezdték el a food truckkal a lángosozást és 2019-ben, a Jókai téri karácsonyi vásáron robbantak be a mentesek 5-6 fajtával, amiket magán és a saját családján kísérletezett ki. Átalakították a street food kínálatot, hogy két sütő legyen és teljesen el lehessen különíteni egymástól a hagyományos és a gluténmentes alapanyagokat, szójamentesítették a helyet, 2020-tól pedig – a laktózmentes mellett – már külföldről behozott vegán sajt és tejföl is választható.

A cukorbetegek és inzulinrezisztensek is szem előtt vannak tartva, van mérleg is, ha valaki pontosan számolni szeretné az ebédjével vagy uzsonnájával bevitt mennyiséget. A fánk (500-800 Ft) is külön megér egy misét, mert tényleg nincsen hiányérzetünk, ha a nagymama ízeire vágyunk, annyi talán a különbség, hogy ez a fajta tészta hajlamosabb jobban megszívni magát olajjal

Külön kiemelnénk a gesztust, hogy a hagyományos lángos és a glutén- és tejmentes is ugyanannyiba kerül (simától sajtos-tejfölösig 1000-1500 Ft), hogy még véletlenül se érezze magát senki megkülönböztetve. A kocsinak állandó helye nincs, többnyire meghívásos alapon jelennek meg vele rendezvényeken – illetve a Puskás Arénában is gyakran megfordulnak –, ezért érdemes követni a Facebook-oldalukat, ahova minden információ időben felkerül. Minket meggyőztek, alig várjuk a következő rendezvényt!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

új hely Gasztró

Rojt és Bojt Coffee

A Rojt és Bojt második egységét is az I. kerületben nyitotta meg, de míg az első egységet a Kosciuszkó Tádé utcában találjuk, addig az új nagyobb kávézó a Gránit lépcső közelében fekszik, így bárhonnan is közelítjük meg a Várat, mindkét oldalon betérhetünk egy kis finomságért.

Neked ajánlott

A