A paella tradicionális spanyol étel, mondhatni, ez Spanyolország fő nemzeti eledele. Az étel, amit sáfránnyal színeznek szép sárgára, rizsből, friss zöldségekből, elsősorban édes paprikából meg természetesen húsból áll, és arról a széles, lapos, kétfülű serpenyőről kapta a nevét, amiben elkészítik. Nálunk autentikus paellát a La Paella nevű étteremben ehetünk, ahol január 6-án, csütörtökön jótékonysági ételosztást rendeznek a rászoruló családok számára. Azért aznap, mert minden évben az a nap az első hivatalos spanyol ünnepnap.

Spanyolországban ünnepnappal kezdik az évet. Január 6., vagyis vízkereszt ugyanis náluk piros betűs ünnep, és idén ez (is) adja az apropóját annak, hogy az Oktogon mellett található spanyol étterem, a La Paella a rászorulók számára ételosztást szervezzen

Az étterem mellett a jótékonysági esemény szervezői a spanyol nagykövetség, valamint a Valencia turisztikai hivatal. Az elsősorban szegény családok számára szervezett ételosztásra természetesen paella készül, hogy az is tele gyomorral kezdje el az évet, akinek egyébként kevesebb telik ételre. 

La Paella

1073 Budapest, Erzsébet körút 48.

Címkék