2016-ban vezette be az Andrássy útra a Continental Group a Bistro Fine-t. Azóta rengeteg idő eltelt, sokszor öltözött lombkoronába és ünnepi fényekbe a főváros elegáns sugárútja. Kisebb szünet után, 2022 júliusában a barátságos Bistro Fine azonban újranyitott, egyesítve magában mindent, ami egy nagyvárosi bisztrót kiválóvá tehet. Érdemes lesz újra odafigyelni rá, mert nem csak egy sztenderd hely az Andrássyn!

Széles, sokszínű és nagyvilági sugárutunkon sétálva természetes, hogy megcsodáljuk a mutatós kirakatokat, belesünk bárokba, kávézókba, már ha a terasz elrendezése engedi. A Bistro Fine ugyan 2016 óta állandó szereplője a budapesti vendéglátásnak, de a mostani külső-belső megújulás elhozta, hogy séta közben rájuk pillantva hamar kedvet kapunk a látogatáshoz. 

Nappali fényben egy üzleti ebéd remek helyszíne, délután finom kávéra és süteményre érkeznénk, este egy meghitt vacsorára foglalnánk asztalt, de az sem kizárt, hogy a gyönyörű bár kínálatát próbálnánk ki egy színházi előadást megelőzően vagy a szórakozás után, levezetésképp. Az új enteriőrért Mtenga Bianca volt a felelős: sok-sok zölddel, elegáns eklektikával tette még szerethetőbbé a teret. Az ablakok a sugárútra nyílnak, szellős, légies ez a megoldás, ahogy a belső szinte egybeér a terasszal. 

Gasztronómiájukat tekintve a cégcsoport executive chefje a városban már több prominens helyről is ismert Sipos András. Az ő lendülete és ízlésvilága meghatározza a kínálatot, miközben a Continental Group további éttermeinek gasztrokoncepcióját is neki köszönhetjük. A lokációból fakadóan több magyar klasszikust is elkészítenek, kortárs tálalásban, modern konyhatechnológiákkal, ám az ízek ebben az esetben mégis háziasak. Ilyen például a csirkepaprikás, amihez juhtúrós nokedli és uborkasaláta dukál, vagy éppen a marhapofapörkölt barna csiperkével

Persze a nemzetközi kedvencek vagy éppen a Bistro Fine saját fantáziái is megjelennek: a marhatatárhoz szárított tojássárgája, malátás kenyér és savanyított zöldségek társulnak, a kiadós nizzai saláta vörös tonhallal és fürjtojással készül, steakjük Ausztráliából érkezik. Kiemelnénk a madártejet is, ami nem a hagyományos variáció, hanem egy kókuszos-sós karamellás hideg édesség. 

A Bistro Fine jelenleg szerdától szombatig várja vendégeit, déli nyitással és 23 órás zárással. Üdítő, kozmopolita hely, amely bárhol a világon megállná a helyét, de mi örülünk, hogy éppen Budapesten vár. 

Címkék

Elérhetőségek

Bistro Fine 1061 Budapest, Andrássy út 8. Facebook-oldal Weboldal