Eddig csak Budán kóstolhattuk, most azonban a pestiek hétköznapjait is megédesíti a Macaron Heaven. Az ízletes, figurás macaronjairól ismert cukrászat a Jókai téren nyitott új egységet, ahol az eddig megszokott finomságok mellett most formatortákat és francia süteményeket is kínálnak. A pasztellszín babaház tehát nagy testvért kapott, amit azonnal ki is próbáltunk.

Mint ismeretes, az első, Margit körúti üzletet Késmárki Dia és legjobb barátja, Molnár Bence hozták létre, és a vállalkozás Dia macaronsütő szenvedélyén alapszik. Ahogy elmeséli, már ennek kialakulásában nagy szerep jutott cukrász édesanyjának, Dia pedig hat év kísérletezés és számtalan elrontott próbálkozás után ért el a tökéletes darabokig. Ezért is öröm, hogy a családi vállalkozás tovább bővül, ugyanis az új, Jókai téri üzletben már tortákat is rendelhetünk majd magunknak, ezeket a költeményeket pedig Késmárkiné Bea, az édesanya készíti majd. Dia marad a kaptafánál, és továbbra is színes-ízes apróságok, szebbnél szebb macaronok kerülnek ki a keze alól, míg a sütik az anya-lánya együttműködés eredményei.

A belső tér épp olyan, amilyennek egy macaronozót elképzelünk: pasztellszínek dominálnak itt is, de a budai üzlettől eltérően itt nagyobb a belső tér, szóval igazi kis beülős csajbirodalom született. A hatalmas üvegpultban mintegy 30-féle macaron (normál – 390 Ft/db, figurás – 490 Ft/db) csalogat, és azt is látjuk, ahogy a kalapkák sülnek és töltik őket. Dia kedvencei a karamelles, a vaníliás és a pisztáciás ízek, de az új üzletben két új típust (tökmagos-málnás és vilmoskörtés) is kipróbálhatunk. Szuper ajándékok lehetnek a macarondobozok, amelyekbe 3, 6 és 12 macaront (a doboz ára 390 Ft – 690 Ft között mozog, ebbe vásárolhatunk külön macaronokat) válogathatunk, de külön figurás díszdobozt is kérhetünk.

Óriásmacaronok, sőt macarontorta is van. Utóbbit csak rendelésre készítik, hiszen itt a frissesség nagyon fontos a minőség szempontjából, így ha betérünk és azonnal szeretnénk dőzsölni a pihe-puha édességben, akkor az üveges változatot (1590 Ft) ajánljuk, ahol réteges pohárkrém formájában kóstolhatjuk az édességet. Mi egy kókuszos változatot próbáltunk, igazi bűnös élvezet volt, és még azt sem bántuk, hogy egy kifejezetten édes, cukros kókuszkrémet kóstoltunk, az ízek amúgy is édesek és meglehetősen hangsúlyosak.

Az apró, tavaszi csokrokra hasonlító finom tarte-okat (1490 Ft) már ismerhetjük a Margit körúti boltból, a petit choux (1390 Ft) apró fánkocskái viszont újdonságok. 

Az apró, tavaszi csokrokra hasonlító finom tarte-okat (1490 Ft) már ismerhetjük a Margit körúti boltból, a petit choux (1390 Ft) apró fánkocskái viszont újdonságok. 

A krémes és bevont formatortákat rendelésre készíti majd Dia édesanyja, az üzlet fölötti konyhában. Nem kételkedünk abban, hogy itt is szép és finom édességekre számíthatunk.

Mi már alig várjuk a nyarat, hiszen akkor halmozhatjuk majd az élvezeteket, mert macaronfagyik is lesznek. Addig pedig élvezzük a kellemes, franciás hangulatot, és gyönyörködjünk a színes apróságokban és a szépséges süteményekben egy finom kávé mellett.

Címkék

Elérhetőségek

Macaron Heaven – Pest 1061 Budapest, Jókai tér 4. Facebook-oldal