Akik ismerik a Le Petit Boulanger-t Budán, biztosan nem fognak csalódni a Chez Hannában sem. A Szenes Hanna park közvetlen közelében nyílt reggeliző arra csábít, hogy a forgalmas utcák között megbújó kis zöld szigetet kihasználva lazítsunk egyet.

A kis pékinas – Le Petit Boulanger-ből ismerős Kauser Gábor régi vendéglátós barátjával, Siklósi Richárddal együtt nyitotta meg az új reggeliző-pékséget, ahol a jól ismert, francia recept alapján készült pékáru, édes sütemények és népszerű brunchfogások mellett hazai kistermelők delikát termékeit is megtaláljuk.

Az Izabella utca, Király utca, Rottenbiller utca és Dob utca által határolt, forgalmas környéken eddig nem sok lehetőségünk volt arra, hogy egy finom kávé mellett kapcsolódhassunk ki. Persze ez annak is köszönhető, hogy az ódon, szürke házak között nem is igazán számítunk egy olyan helyes, déli fekvésű, mediterrán hangulatú oázisra, mint amilyen a Szenes Hanna park lesz majd tavasszal. Ameddig hideg van ahhoz, hogy az üzlet előtti asztaloknál foglaljunk helyet, kellemesen üdíti szemünket a belső tér romantikus, virágos tapétája és a színes üvegből készült lámpák.

A kínálatban a Le Petit Boulanger megszokottan magas minőségű éclairje (1090 Ft) és franciás édességei, no meg néhány magyar klasszikus, például a Rákóczi-túrós (1090 Ft) is megtalálható. Vannak mezzék a Mislenyi Ízműhelytől (1990 Ft), amelyekhez vehetünk egy üveg bort is, ha egy kis beszélgetésre térünk be. De beugorhatunk egy klasszikus franciás kombinációra, és a kávé, narancslé, croissant hármasával „le petit-déjeuner”-vel (1490 Ft) is indíthatjuk a reggelt, de Croque Madame-ot (2490 Ft) vagy Croque Monsieur-t (2490Ft) is ehetünk.

A franciás finomságok mellett salátákat, bécsi virslit (1490 Ft) is találunk, a cél ugyanis nem egy hagyományos párizsi hatású reggeliző létrehozása volt, hanem egy olyan helyszín, ahol mindenki otthon érezheti magát a békés és laza hangulatban. A hely különlegességei a molnárkaszendvicsek (1790–1990 Ft), amelyekhez a briósalapot szintén A kis pékinas adja. Kedvencünk a lazacos-tormakrémes (1990 Ft) változat volt, mert ez a harapnivaló egyszerre idézi a francia szendvicseket és gyermekkorunk klasszikus molnárkáinak ízvilágát.

Egy reggelizőnél persze mindig nagy szerep jut a kávénak. Ehhez a Chez Hannában az olasz Le Piantagioni Del Caffétól érkezik brazil és indiai keverék 82% arabicából és 18% robustából. A kávébab közepesen sötét pörkölésű, így ízében kellemes középutat képvisel a hagyományos és az újhullámos vonal között (eszpresszó: 490 Ft, cappuccino: 790 Ft).

A hely amúgy picike deliként is funkcionál, vásárolhatunk magunknak a kiváló minőségű pékáruból, amihez vehetünk krémeket, lekvárokat, és szuper, prémiumminőségű tejtermékek, „megalvós” tej is érkezik a Maszlik Családi Gazdaságtól, de az Ízek a vadászházból pástétomai, termelői mézei, olasz és francia borai közül is válogathatunk.

Jó kis kuckó nyílt tehát a városnak egy eddig kevéssé kihasznált részén, pihenjünk meg egy jó kávéra a nyüzsgés kellős közepén ezen a kis szigeten.

Címkék

Elérhetőségek

Chez Hanna 1077 Budapest, Jósika utca 22. Facebook-oldal