Megújul Budapest egyik legelavultabb vasútállomása, a Rákospalota–Újpest állomás, ahol a jövőben tágas, akadálymentes, fedett és korszerű peronokat építenek, valamint egy gyalogos- és kerékpáros-aluljáró köti majd össze Újpestet Rákospalotával.

Elkezdődött a Rákospalota–Újpest – Veresegyház – Vác vasútvonal felújításának tervezése, ennek részeként teljesen megújul és korszerűsödik a Rákospalota–Újpest vasútállomás is – olvasható Vitézy Dávid Facebook-oldalán. A tervek szerint akadálymentes, fedett és korszerű középperonok épülnek, de az 1881-ben elkészült történeti állomásépület is megújul, az új peronok pedig közelebb kerülnek az Árpád úti felüljáróhoz, ahol egy gyalogos- és kerékpáros-aluljáró köti majd össze Rákospalotát és Újpestet. 

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia részeként megvalósuló fejlesztéshez egyelőre koncepcionális tervek készültek – tehát ez még nem a végleges verzió, az építészeti tervek még változni fognak –, ezeket három építésziroda, a Déli Körvasút új Népliget állomását is tervező Sporaarchitects, az RJZS és a Paragram csapata készítette.

Címkék