Nem is lehetne romantikusabb helyszínt elképzelni Valentin-napra, mint a budai Várat. A város feletti andalgást most egy igazán különleges vacsorával tehetjük még emlékezetesebbé. Több mint 70 év után újra látogatható a Lónyay-Hatvany-villa, ahol az Aranybástya étterem nemcsak remek fogásokkal, de lenyűgöző panorámával is vár minket. Február 13-án és 14-én pedig a szerelmeseké a főszerep, ugyanis tematikus vacsorával és páros látványdesszerttel készül az étterem.

A gazdag történelmi múlttal rendelkező Lónyay-Hatvany-villa rekonstrukciója nemrég fejeződött be a budai Várban, és – ahogy mi is beszámoltunk róla – megnyitotta kapuit az Aranybástya. Az étterem nem titkolt szándéka, hogy a villa ismét pezsgő társasági életnek adjon helyet, miközben élvezzük Áman Attila, a Big Fish egykori séfjének pompás fogásait vagy László Péter cukrász desszertkölteményeit. 

Az Aranybástya konyhája Valentin-napon sem tétlenkedik, február 13-án és 14-én romantikus vacsoraesttel készülnek, ahol a kiváló fogások mellett a lenyűgöző panoráma teszi fel az estére a koronát. A vacsorát pedig egy különleges desszert zárja, melynek nemcsak az íze, de a látványos tálalása is le fog venni minket a lábunkról.

Ha a Valentin-napot esetleg nem ünnepeljük, vagy nem itt töltenénk, akkor is érdemes ellátogatni az Aranybástyába, szombatonként például koktélestek várnak a bárban, de egy kellemes ebédre vagy egy délutáni kávéra is megéri beugrani. Március végén – ha közeledik a jó idő – nyit a terasz, mi pedig alig várjuk, hogy a tavaszi napsütés örömére koccinthassunk majd egyet a város felett.

A Valentin-napi vacsorára ide kattintva lehet asztalt foglalni.

Címkék