Május 1-jétől sorra elkezdtek kinyitni a nagyobb és több látogatót vonzó múzeumok és képtárak. Ahhoz, hogy beléphessünk, mindenképp szükség van a védettségi igazolványra.

A múzeumok egy része már kinyitott, másokról már lehet tudni, hogy mikor nyitnak, és vannak olyanok, amelyek továbbra is zárva maradnak, a nyitásuk időpontja egyelőre még nem ismert. Ami már nyitva van: a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Nemzeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Capa Központ, a Mai Manó Ház, az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a Terror Háza, a Memento Park, a Sziklakórház, a Vasúttörténeti Park és a Semmelweis Orvostudományi Múzeum. 

Május 13-án, vagyis holnap nyit a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Vasarely Múzeum. Május 18-tól lesz látogatható az Óbudai Múzeum, május végétől a Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum, június 1-től a Kiscelli Múzeum és június 15-től a Liszt Ferenc Emlékmúzeum. 

Ami pedig továbbra sincs nyitva, és egyelőre nem tudni, mikor nyitják meg a nagyközönség előtt: a Budapest Galéria, a Hadtörténeti Múzeum, a Mezőgazdasági Múzeum, a Zsidó Múzeum, a Természettudományi Múzeum, az Elektrotechnikai Múzeum, a Bartók Emlékház, a Rendőrmúzeum, a Mentőmúzeum, a Tűzoltómúzeum, a Postamúzeum, a Nagytétényi Kastélymúzeum és a Ráth György-villa szecessziós kiállítása. 

Címkék